ΣΠΟΡ

Roland Garros: Στόχος η διάκριση για Τσιτσιπά, Σάκκαρη - Πρεμιέρα Γραμματικοπούλου στα προκριματικά

Roland Garros: Στόχος η διάκριση για Τσιτσιπά, Σάκκαρη - Πρεμιέρα Γραμματικοπούλου στα προκριματικά
AP Photo/Jean-Francois Badias

Roland Garros: «Στροφή» στο 2ο Grand Slam κάνουν οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη, με στόχο τη διάκριση. Στα προκριματικά θα παίξουν Γραμματικοπούλου και Παπαμιχαήλ.

Τη Δευτέρα (22/05) ανοίγει η αυλαία του Roland Garros, καθώς θα ξεκινήσουν τα προκριματικά για την είσοδο στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά. Η Ελλάδα έχει διπλή εκπροσώπηση, σ’ αυτό το στάδιο, καθώς συμμετέχουν η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και η Δέσποινα Παπαμιχαήλ.

Πρώτη θα πέσει στη «μάχη» η 26χρονη αθλήτρια από το Κιλκίς, καθώς το μεσημέρι της Δευτέρας (22/05), όχι πριν τις 13:00 θα αντιμετωπίσει τη Σίνια Κράους από την Αυστρία. Η αναμέτρηση της Ελληνίδας αθλήτριας με τη Νο 151 της κατάταξης θα λάβει χώρα στο 10ο court.

Σε περίπτωση πρόκρισης, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου θα αντιμετωπίσει λογικά τη Χιμπίνο από την Ιαπωνία, ενώ το τελευταίο εμπόδιο πριν την ένταξη στο κυρίως ταμπλό θα είναι πιθανότατα η Ιλένα Ιν-Αλμπόν, Νο 132.

Αργότερα, στην εβδομάδα θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της η Δέσποινα Παπαμιχαήλ όπου θα αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο την Ουτσίτζιμα από την Ιαπωνία. Αν προκριθεί θα παίξει απέναντι στη νικήτρια του ζευγαριού της Ράινα με την Νταρτρόν, ενώ τελευταίο εμπόδιο θα είναι, όπως όλα δείχνουν, η Αράντσα Ρους.

Στο κυρίως ταμπλό του Roland Garros θα πάρουν μέρος οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη, που έχουν περισσότερες ελπίδες για διάκριση. Οι αναμετρήσεις της πρώτης φάσης θα γίνουν από τις 28 έως τις 30 Μαΐου. Ο τελικός των γυναικών έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 10 Ιουνίου και αυτός των ανδρών, την Κυριακή 11 Ιουνίου.

Σχετικές ειδήσεις