ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μπαρτζώκας: «Πρέπει να είμαστε στην 8άδα»

Μπαρτζώκας: «Πρέπει να είμαστε στην 8άδα»

Η πρόκριση του Ολυμπιακού στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας είναι ο μίνιμουμ φετινός στόχος του, σύμφωνα με το Γιώργο Μπαρτζώκα.

Συνέντευξη Τύπου για την εντός έδρας αναμέτρηση με την Ουνικάχα Μάλαγα παραχώρησε ο 48άχρονος τεχνικός. Οι Πειραιώτες θα φιλοξενήσουν αύριο (30/01, 21.00) στο ΣΕΦ την ισπανική ομάδα, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Top 16 της Ευρωλίγκας, με τον προπονητή τους να αναφέρει αρχικά: «Καλησπέρα. Στην ομάδα μας δεν έχει κανείς καμία αμφιβολία και ψευδαίσθηση για το πώς είναι ο όμιλός μας στο Top 16. Όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους. Η νίκη μας στη Βιτόρια ξεχάστηκε την επόμενη ημέρα. Η Μάλαγα είναι πολύ σκληρή ομάδα. Την κερδίσαμε δύο φορές και στην Ισπανία έκαναν πολύ καλή εμφάνιση ο Σπανούλης και ο Λοτζέσκι... Η Μάλαγα είναι πολύ καλή ομάδα, που παίζει με γρήγορο ρυθμό, αν κι έχει την απουσία του Κάλογουεϊ». Είπε ακόμα...

Για την πρόσφατη ήττα από τον Παναθηναϊκό, για την Basket League ΟΠΑΠ: «Το τι συνέβη με τον Παναθηναϊκό το αφήνουμε πίσω και θα επανέλθουμε σε αυτό σε λίγες ημέρες, πριν παίξουμε πάλι μεταξύ μας. Υπάρχουν παιχνίδια που νικήσαμε δεχόμενοι λιγότερους πόντους στην άμυνα κι άλλα με περισσότερους...».

Για τα διαδοχικά εντός έδρας παιχνίδια που θα κληθεί να δώσει ο Ολυμπιακός: «Δεν συμφωνώ πως μένοντας εδώ είναι καλύτερο. Η ζωή μας περιλαμβάνει ταξίδια. Είμαστε μια παρέα και μας αρέσουν τα ταξίδια. Απολαμβάνουμε να παίζουμε στην Ευρώπη. Σίγουρα, τα ταξίδια σίγουρα κουραστικά. Το διάστημα της αγωνιστικής κρίσης που περάσαμε δεν μας άφηνε να χαλαρώσουμε. Η επιστροφή του Πέτγουεϊ, η προσθήκη του Μουν που βοηθάει πολύ στην προπόνηση κι ας μην αγωνίζεται στην Ευρώπη και η ενσωμάτωση του Κόλινς είναι σημαντικές».

Για την αγωνιστική κοιλιά που έκανε το προηγούμενο διάστημα ο Ολυμπιακός: «Οι ομάδες που δεν περνούν κρίσεις και δύσκολες καταστάσεις συνήθως εκπλήσσονται άσχημα την κρίσιμη χρονική στιγμή. Θυμηθείτε τον ΠΑΟΚ του Ίβκοβιτς και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας».

Για τα αίτια των κακών εμφανίσεων: «Παίζεις στο γήπεδο όπως προπονείσαι. Δεν υπάρχει κάποια ψευδαίσθηση πως επειδή κερδίσαμε στη Βιτόρια θα κερδίσουμε και τη Μάλαγα. Ό,τι κι αν συμβεί θα το ξεχάσουμε άμεσα. Ήρθε και το παιχνίδι με τον Ηλυσιακό για να μας προσγειώσει. Ο Τσάβι Πασκουάλ πριν από το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα μου έδωσε συγχαρητήρια για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, αλλά και η Μπαρτσελόνα στη σειρά με τον Παναθηναϊκό είχε τον τραυματισμό του Πιτ Μάικλ, ο οποίος ήταν ο νούμερο ένα παίκτης σε αξιολόγηση, ενώ στο Final Four τραυματίστηκε ο Τζαβάι. Παίζουν ρόλο οι συγκυρίες».

Για το φετινό στόχο του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα: «Ως νικητής της Ευρωλίγκας ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι στους «8». Το πλεονέκτημα έδρας και τον αντίπαλο θα τον δούμε τότε. Δεν υπάρχει καμία ομάδα, ακόμα κι αυτές με το μεγαλύτερο μπάτζετ, που να ξεκινάει τη σεζόν και να λέει πως θα πάρει την Ευρωλίγκα. Θυμηθείτε πώς πανηγύρισε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας όταν προκρίθηκε στο Final Four».