Όταν ο Τζόρνταν γινόταν «Air»! (video)

Newsbomb

Πέρασαν 26 χρόνια από το μεγαλύτερο –αμφιλεγόμενο διαγωνισμό καρφωμάτων στην ιστορία του ΝΒΑ.

Στις 6 Φεβρουαρίου στο All Star Game του 1988, όλοι περίμεναν να δουν τη μεγάλη κόντρα στου Μάικλ Τζόρνταν με τον Ντομινίκ Ουίλκινς στον διαγωνισμό καρφωμάτων. Η διοργάνωση διεξήχθη στο Σικάγο και όπως καταλαβαίνεται ο «M.J» δεν θα μπορούσε να μην δώσει τον καλύτερο του εαυτό.

Ο τρομερός «dunker» Ντομινίκ Ουίλκινς άρχισε τους «ανεμοστρόβιλους» του και τελείωσε τις προσπάθειες του με συνολική βαθμολογία 145. Ο Μάικλ Τζόρνταν είχε 97 και ήθελε στην τελευταία του προσπάθεια, τουλάχιστον 4/5 «δεκάρια» για να κερδίσει. Τότε πήρε φόρα από την άλλη πλευρά του γηπέδου και «πέταξε» από την βολή καρφώνοντας στο καλάθι.

Ο Τζόρνταν γινόταν «Air», έπαιρνε μόνο «δεκάρια» και με 147 βαθμούς κέρδιζε τον δεύτερο του τίτλο σε «Slam Dunk Contest». Πολλοί βέβαια θεώρησαν πως ο Ντομινίκ αδικήθηκε και πως οι κριτές ψήφισαν τον Τζόρνταν μόνο και μόνο επειδή ο διαγωνισμός γινόταν «σπίτι» του.

Όπως και να έχει αυτή η άτυπη κόντρα έμεινε στην ιστορία και η φιγούρα του «Air» στον αέρα, έγινε μετέπειτα και σήμα, στα αθλητικά είδη τα οποία έφεραν το όνομα του.

Δείτε το βίντεο με το κάρφωμα του Τζόρταν να είναι στα 4'02''

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved