ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ρονάλντο: «Έμειναν μόλις 100 μέρες!»

Ρονάλντο: «Έμειναν μόλις 100 μέρες!»

Ο θρύλος του Βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, Ρονάλντο με ανοιχτή επιστολή στους θαυμαστές του, μοιράστηκε τα αισθήματά του για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αναλυτικά η επιστολή του:

«Έμειναν μόλις 100 ημέρες. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι πλησιάζει. Μου φαίνεται σαν χθες όταν επιβεβαιώθηκε πως το Παγκόσμιο Κύπελλο θα γίνει στη Βραζιλία. Θυμάμαι τον ενθουσιασμό μου εκείνη την ημέρα που κατανόησα πως το Παγκόσμιο Κύπελλο θα γίνει στη χώρα μας.

Ακόμα και αν δεν είμαι πλέον ποδοσφαιριστής, νιώθω τέλεια, όπως ακριβώς πριν από ένα σπουδαίο παιχνίδι. Όπως και να έχει, το Παγκόσμιο Κύπελλο θα είναι ένας... τελικός για τη Βραζιλία, από τη στιγμή που γίνεται στη χώρα μας. Όλα τα φώτα θα είναι πάνω μας και έχουμε μεγάλη ευκαιρία να δείξουμε πόσο ξεχωριστός λαός είμαστε.

Με το Παγκόσμιο Κύπελλο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε την αγάπη μας για τα αθλήματα, αλλά και το πόσο δυνατοί είμαστε οικονομικά. Η Βραζιλία είναι ένας παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της βιοτεχνολογίας και μία από τις μεγαλύτερες χώρες σε παραγωγή κρέατος, τα μεταλλικά και σόγιας.

Επιπλέον, η Βραζιλία είναι μία χώρα με εξαιρετικό κοινωνικό πρόσωπο, έχοντας κάνει σπουδαία βήματα προόδου σε αυτόν τον τομέα τα τελευταία χρόνια. Είμαστε μία εξαιρετική κοινωνία με όρεξη για δημιουργία. Τα χαρακτηριστικά μας είναι... μαγικά όπως αυτά του Νεϊμάρ.

Είναι μία χώρα γεμάτη χρώματα και φυσική ομορφιά. Οι τουρίστες που θα έρθουν πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για μία ξεχωριστή εμπειρία. Από τις επισκέψεις στις παραλίες μέχρι τον ποταμό Αμαζόνιο ή τα βουνά που κάνουν το Ρίο ντε Τζανέιρο μαγικό μέρος.

Είναι η χώρα της ευτυχίας και της απόλαυσης και θα υποδεχτούμε τους επισκέπτες μας με ανοιχτές αγκάλες. Μέχρι τότε όμως, θα πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά.

Από τη στιγμή που είμαι μέλος της προετοιμασίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο, είμαι τυχερός που κατανοώ τη σκληρή δουλειά των εργατών που βοηθούν για να γίνει μία μοναδική διοργάνωση. Σε όλες τις 12 πόλεις έχω γίνει μάρτυρας των χιλιάδων ανθρώπων που δουλεύουν με όρεξη για την επίτευξη του καλύτερου Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αντιμετωπίζουμε ένα ξεχωριστό τεστ κάθε μέρα με την προετοιμασία. Την τελευτάια χρονιά κάναμε ένα ξεχωριστό Confederations Cup. Δεν είναι η άποψή μου αυτή, αλλά και των φιλάθλων, δημοσιογράφων και του Σεπ Μπλάτερ.

Το τελευταίο εξάμηνο με μεγάλη επιτυχία οργανώσαμε την κλήρωση των ομίλων. Μετά ξεκαθαρίστηκε σε ποιες πόλεις θα γίνουν τα παιχνίδια με τις 32 ομάδες της διοργάνωσης.

Τώρα, βρισκόμαστε πραγματικά στην τελική ευθεία. Από την έναρξη του 2014, δύο νέα γήπεδα άνοιξαν τις πύλες τους. Είναι εξαιρετικά, όπως όλα τα γήπεδα εδώ. Μέχρι την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όλα θα είναι έτοιμα. Είναι πολύ σημαντικό να κρατήσουμε τα χρονοδιαγράμματα. Δεν μας έμεινε αρκετός καιρός μέχρι την έναρξη της γιορτής του ποδοσφαίρου.

Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ινιέστα Νεϊμάρ... Δεν μπορώ να περιμένω. Τους περιμένω όλους στη Βραζιλία».