ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μπαρτζώκας: Πρέπει να κουραστείς για να κερδίσεις

Μπαρτζώκας: Πρέπει να κουραστείς για να κερδίσεις

Σε διαδικασία βελτίωσης βρίσκεται ο Ολυμπιακός, που συνεχώς ανεβάζει την απόδοσή του, σύμφωνα με το Γιώργο Μπαρτζώκα.

Οι Πειραιώτες ξεπέρασαν και το εμπόδιο του ΚΑΟΔ, για την 24η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ, με τον 48άχρονο τεχνικό να μένει σε γενικές γραμμές ικανοποιημένος από τους παίκτες του. Όπως ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου: «Καλησπέρα σας! Η Δράμα πιστοποίησε την εξαιρετική παρουσία της με ακόμα ένα πολύ καλό παιχνίδι. Ο φίλος μου ο Νέναντ (Μάρκοβιτς) σε ακόμα μία ομάδα που εργάζεται κάνει εξαιρετική δουλειά. Ο ΚΑΟΔ είναι δύσκολα αντιμετωπίσιμος. Ενώ στο παιχνίδι μας είχαμε αποκόψει τη δημιουργία τους, αφού έως το 38’ είχαν μόλις δύο ασίστ, στο ένας εναντίον ενός ήταν καλοί κι έμειναν στο ματς έχοντας αρχές και υποστηρίζοντας ο ένας τον άλλον. Εμείς θέλαμε να κάνουμε διαχείριση του χρόνου. Παίξαμε την Παρασκευή (04/04) στην Τουρκία με την Εφές Αναντόλου, κάναμε ταξίδι το Σάββατο (05/04) και δεν είχαμε χρόνο να προετοιμάσουμε το παιχνίδι με τον ΚΑΟΔ όσο θα θέλαμε. Η ανταγωνιστικότητα της Δράμας μας ανάγκασε να βάλουμε για 25 λεπτά τον Ντάνστον και τον Πέτγουεϊ». Είπε ακόμα…

Για την Basket League ΟΠΑΠ: «Αντίθετα με τα όσα λέγονται, εγώ θεωρώ πως η ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος έχει ανέβει και σε αυτό έχει βοηθήσει η είσοδος τεσσάρων Αμερικανών. Έτσι τέτοιες ομάδες σε αναγκάζουν να κουραστείς περισσότερο για να τους κερδίσεις από ό,τι στο παρελθόν, ειδικά όταν μια ομάδα έχει αρχές στο παιχνίδι της. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί γενικά μπορεί να μην είχαμε μεγάλη συγκέντρωση στην άμυνα, αλλά έκαναν σοβαρό παιχνίδι. Τώρα, κοιτάμε το παιχνίδι της Πέμπτης (10/04), που είναι πολύ σημαντικό για εμάς».

Για το εάν ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα όταν αντιμετωπίζει ομάδες που έχουν παίκτες με ταλέντο στο ένας εναντίον ενός: «Αντιμετωπίσαμε με το Μιλάνο ένα πρόβλημα, που παίζει έτσι. Η δεύτερη ομάδα είναι η Δράμα, σε μικρογραφία. Ο καλύτερος defensive stopper μας ήταν ο Λο και δεν αντικαταστάθηκε ποτέ. Μην το ανακυκλώνουμε αυτό, θεωρώ πως κάνουμε καλύτερα παιχνίδια από ό,τι στο παρελθόν σε αυτό το κομμάτι. Νομίζω πως η ομάδα είναι σε διαδικασία βελτίωσης. Περιμένουμε και τα δύο έμπειρα και πολύ σημαντικά παιδιά, τον Πρίντεζη και τον Περπέρογλου, κι ελπίζουμε να είμαστε υγιείς στα κρίσιμα ματς που έρχονται».

Για το Μάρντι Κόλινς: «Ένα θέμα είναι εμείς τι επιλογές είχαμε. Όταν χτύπησε ο Λο είχαμε μιάμιση ημέρα για να κοιτάξουμε. Εμάς οι επιλογές μας ήταν δύο. Στη συνέχεια είδατε τι έγινε με τις ομάδες που έψαχναν για γκαρντ, δεν ήταν πολλές οι επιλογές για αυτό το επίπεδο. Ο Κόλινς δεν είναι παίκτης τύπου Λο, αλλά σας διαβεβαιώνω πως έχει ποιότητα ως παίκτης. Ήρθε εδώ απροετοίμαστος και υπέρβαρος και χρειαζόταν χρόνο. Εγώ ζητάω από τους φιλάθλους μας, με τον εκπληκτικό τρόπο που μας έχουν στηρίξει έως τώρα στη σεζόν, να στηρίζουν όλα τα μέλη της ομάδας. Ο Κόλινς χρειάζεται λίγο χρόνο και λίγη αποδοχή από το περιβάλλον κι εμείς το διαχειριζόμαστε με τρόπο ώστε να τον βοηθήσουμε».