ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Α. Παπαδόπουλος: Υποχρεωμένοι ως Ολυμπιακός να βοηθάμε τον συνάνθρωπο

Α. Παπαδόπουλος: Υποχρεωμένοι ως Ολυμπιακός να βοηθάμε τον συνάνθρωπο

Την ικανοποίησή του για το κοινωνικό έργο των «ερυθρόλευκων» εξέφρασε ο έμπειρος στόπερ των Πειραιωτών

Με αφορμή τη συνεργασία του Ολυμπιακού με τη UNICEF ο Αβραάμ Παπαδόπουλος επεσήμανε πως είναι υποχρέωση τόσο της ομάδας όσο και των παικτών να στηρίζουν τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Μάλιστα, στο πλαίσιο του ραδιομαραθώνιου μιλώντας παράλληλα στον «αέρα» και των τριών ραδιοφωνικών σταθμών ο έμπειρος στόπερ επεσήμανε μεταξύ άλλων πως αυτή η κίνηση από πλευράς Πειραιωτών έχει βρει ανταπόκριση από τον κόσμο, δίνοντας συγχαρητήρια στον πρόεδρο της ΠΑΕ όσο και σε όλη την «ολυμπιακή οικογένεια».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τον «ιερό» σκοπό του Ραδιομαραθωνίου: «Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμβάλλουμε σε αυτή την κίνηση. Άλλωστε, είναι τεράστια ευθύνη όλων μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των παιδιών που μας έχουν ανάγκη. Είμαστε υποχρεωμένοι να στεκόμαστε δίπλα στον συνάνθρωπό μας και ως Ολυμπιακός και ως αθλητές, αλλά πάνω από όλα ως άνθρωποι. Νομίζω ότι τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός στηρίζει κι έχει δείξει ότι βρίσκεται δίπλα σε όλους όσοι έχουν ανάγκη κι αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι κάνουν τέτοιες κινήσεις και είναι δίπλα σε παιδιά, αλλά και σε ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη».

Για την επιλογή του Ολυμπιακού να έχει τη UNICEF και όχι κάποιον χορηγό που θα του προσέφερε χρήματα στη φανέλα του: «Ο κόσμος επικροτεί αυτή την κίνηση και νιώθει και ο ίδιος μία ικανοποίηση βλέποντας το μεγαλείο του Ολυμπιακού που πέρα από τα χρήματα δείχνει κι ένα άλλο διαφορετικό πρόσωπο. Οι περισσότεροι επικροτούν αυτή την κίνηση και νομίζω ότι είναι κι αυτοί είναι χαρούμενοι γι' αυτό».

Για το πώς ένιωσε όταν έπαιξε για πρώτη φορά με τη φανέλα με το λογότυπο της UNICEF: «Σίγουρα είναι κάτι που σε γεμίζει και νιώθουμε κι εμείς οι ίδιοι περήφανοι. Και στο παρελθόν, όμως, έχουμε, τόσο η ομάδα, όσο κι εμείς παρευρεθεί σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, αλλά νομίζω ότι αυτό είναι ό,τι πιο σημαντικό έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια».

Για το αν όταν έβλεπε τη Μπαρτσελόνα να προχωρά στη συγκεκριμένη κίνηση μπορούσε να φανταστεί και τον εαυτό του να βιώνει κάτι ανάλογο: «Ίσως το ζήλευα! Μου φαινόταν πολύ δύσκολο, αλλά τελικά όλα μπορούν να συμβούν και γι' αυτό αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και στον Πρόεδρο και σε όλη την Ολυμπιακή οικογένεια γι' αυτή την τρομερή ιδέα».

Για το αν έχει σκεφθεί ο ίδιος με τους συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό ή την Εθνική ομάδα ανάλογες πρωτοβουλίες ειδικά σε αυτές τις δύσκολες εποχές: «Αυτό που πιστεύω κι έχω πει και στο παρελθόν είναι ότι η βοήθεια δεν αρκεί να είναι μόνο οικονομική. Αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν και θέλουν να μας έχουν δίπλα τους ως στήριξη. Βέβαια, από εκεί και πέρα είναι και το οικονομικό ένα θέμα, αλλά πάνω απ' όλα θα πρέπει να είμαστε και να νιώθουν κι αυτοί ασφάλεια ότι μας έχουν δίπλα τους. Προσπαθούμε τώρα όλοι όσο μπορούμε από την πλευρά μας να βοηθήσουμε και με κινήσεις. Το σημαντικό, βέβαια, είναι όταν κάνεις μία τέτοια κίνηση να μην προβάλλεται τόσο πολύ, γιατί αυτό έχει μεγαλύτερη αξία. Συμφωνώ, βέβαια, ότι θα πρέπει να προβάλλεται η πρωτοβουλία, αλλά όχι τόσο οι οικονομικές λεπτομέρειες».

Το μήνυμά του στον κόσμο για να ενισχύσει την προσπάθεια: «Πρέπει να είμαστε δίπλα σε αυτόν τον κόσμο που μας έχει ανάγκη. Είμαστε όλοι άνθρωποι και θα πρέπει να στηρίζουμε τον συνάνθρωπό μας και πάνω απ' όλα είμαστε άνθρωποι με αξίες και ευαισθητοποιημένοι. Επειδή, λοιπόν, ζούμε την καθημερινότητα, είμαστε απλοί άνθρωποι οι περισσότεροι και βλέπουμε τι γίνεται γύρω μας κι ενδεχομένως έχουμε και πολλούς φίλους οι οποίοι έχουν ανάγκη, οπότε θα πρέπει όσο το δυνατόν γίνεται να στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες»!