ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γιώτας: Εταιρία προτίθεται να βάλει 2 εκατ. ευρώ στον Άρη

Γιώτας: Εταιρία προτίθεται να βάλει 2 εκατ. ευρώ στον Άρη

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Άρη, Θωμάς Γιώτας, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα Τύπου του «Κλεάνθης Βικελίδης» στην οποία έκανε τον απολογισμό της σεζόν για τους «κιτρινόμαυρους».


Παράλληλα τόνισε πως η ομάδα θα πρέπει να αγωνιστεί στη Football League ενώ προχώρησε στην αποκάλυψη πως υπάρχει εταιρία που προτίθεται να βάλει άμεσα 2.000.000 ευρώ στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Γράφανε τα σάιτ ότι κινούμαι και κάνω επαφές με ανθρώπους, που ήταν απατεώνες κτλ. Όπως είδατε με κάποιες φωτογραφίες, που δημοσιεύτηκαν, δεν έχει καμία σχέση με αυτά που έγραφαν.

Μετά από αρκετές προσπάθειες σε αυτό το κομμάτι, θα ήθελα να πω ότι υπάρχει ελληνική εταιρία που έχει τζίρο πλέον των 8 εκ. ευρώ και η οποία είναι διατεθειμένη από... χθες να διαθέσει για την ομάδα ποδοσφαίρου 1,5-2 εκ. ευρώ άμεσα.

Αυτό το χειρίζονται άνθρωποι γνωστοί για τα αρειανά τους αισθήματα, που θέλουν μόνο το καλό της ομάδας του ποδοσφαίρου. Αρειανάρες θα τους έλεγα και μέσα σε αυτήν την προσπάθεια υπάρχουν και βετεράνοι του Άρη.

Το χειρίζονται άνθρωποι γνωστοί για τα αρειανά τους αισθήματα, που θέλουν μόνο το καλό της ομάδας του ποδοσφαίρου. Θα σας αποκαλύψω το όνομά της εταιρίας στη γενική συνέλευση της Τετάρτης».

Για να συνεχίσει: «Η θητεία μας ξεκίνησε 2 Οκτώβρη και τελειώνει τέλη Μαρτίου. Ο Άρης είναι από τους μεγαλύτερους Συλλόγους της Ελλάδος. Έχει μια ένδοξη ιστορία 100 χρόνων. Και θα πρέπει να μην λέμε μόνο παχιά λόγια αλλά και να λέμε τι κάνουμε. Ας ξεκινήσουμε όμως από αυτά που βρήκαμε όταν ήρθαμε. Βρήκαμε να μην υπάρχουν υπάλληλοι και να υπάρχει επίσχεση εργασίας. Κλειστό το κολυμβητήριο, κομμένο το αέριο. Επίσης βρήκαμε να έχουμε πολύ μεγαλύτερες οφειλές σε εφορία, σε εφορία του ΤΑΠ, σε ΙΚΑ.

Ειπώθηκε στη γενική συνέλευση πως σε εφορία, ΙΚΑ και ΦΠΑ πως ήταν περίπου 6.900 εκατομμύρια. Αυτό δεν ευσταθεί. Οι οφειλές είναι βεβαιωμένες και είναι πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ. Έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για το ΦΠΑ που ανέρχεται περίπου στα 8 εκατομμύρια. Επίσης, έχει γίνει σχετική αίτηση για να υπαχθούμε σε νόμο αντί 12 εκ. από κώδικα φορολογικών στοιχείων. Περιμένουμε, επίσης, να ολοκληρωθεί από το ΣΔΟΕ το τρίτο κομμάτι, για να δούμε τι προκύπτει και από εκεί.

Να σημειωθεί ότι μπήκαν αυτά τα εκατομμύρια στον ΑΣ. Το να λες τα πράγματα με το όνομά τους είναι καλό για όλους. Δεν μπορούμε να λέμε ψέματα. Φτιάξαμε το παγοδρόμιο. Όπου παίρναμε 400 ευρώ το μήνα. Επίσης τέσσερα χρόνια που είναι η σύμβαση έχουμε περίπου 10.000 ευρώ που θα ξόδευε για να προπονείται η ομάδα. Υπάρχει όμως και ένα μίσθωμα περίπου 20.00 ευρώ. Επίσης έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιηθούν Ακαδημίες και στο χόκεϊ επί πάγου και να υπάρχει και από εκεί έσοδα. Επίσης το τμήμα πάλης, ήταν σε ένα χώρο όπου μέσα στο ταπί υπήρχε μια κολώνα.

Δεν υπήρχαν δηλαδή οι κατάλληλες συνθήκες για να προπονηθούν οι αθλητές. Κάναμε τις κατάλληλες κινήσεις και είχαμε και μια μεγάλη επιτυχία χθες. Επίσης το τμήμα kick boxing ήταν σε χώρο όπου δεν υπήρχαν γραφεία, δεν υπήρχαν τουαλέτες. Ερχόταν παιδιά και δεν υπήρχε χώρος για συζήτηση. Σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμος και αυτός ο χώρος όπου θα γίνονται σωστά τα πράγματα. Πέρα από αυτό, στο κολυμβητικό όπου μέχρι τον Οκτώβριο αποχωρούσαν αθλητές και γνωρίζουμε όλοι τι έγινε με τον Άρη Γρηγοριάδη.

Όταν ήρθαμε εμείς ήταν ήδη αποφασισμένος να αποχωρήσει από το Σύλλογο. Όσον αφορά το ποδοσφαιρικό τμήμα. Με την διοίκηση Ηλιάδη ενώ υπήρχε μια συμφωνία για τα πόσα χρήματα θα παίρνει κάθε μήνα ο Ερασιτέχνης αυτή η συμφωνία στην πραγματικότητα δεν υπήρξε. Η ΠΑΕ ήταν για ακόμη μία φορά ανακόλουθη στον ΑΣ. Όταν ανέλαβε η διοίκηση Σκόρδα είχαμε μια συζήτηση και ήρθαμε σε συμφωνία και με αυτήν αλλά από το Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα πήραμε από την Άρης Εμπορική μόλις 2.000 ευρώ.

Όταν θα έπρεπε να εισπράττει ο ΑΣ Άρης περίπου 2.500 ευρώ το μήνα! Όσον αφορά στο βόλεϊ, όπου έχει γίνει διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Στις 23/8 υπογράφτηκε ένα μνημόνιο με την προηγούμενη διοίκηση και με μένα. Εκεί λέει ξεκάθαρα ο Α.Σ. Άρης αναλαμβάνει τις οφειλές σε αθλητές, εφορία κτ..λ για τη συμμετοχή του συλλόγου στην Α1. Μέχρι τις 2/10 δεν είχε γίνει η παραμικρή ενέργεια προς όλες τις κατευθύνσεις. Ούτε, δηλαδή, φορολογική ενημερότητα βγήκε, ούτε ασφαλιστική, ούτε έγινε διακανονισμός οφειλών.

Συνεπώς, στις 2/10 όταν αναλάβαμε, λέω ότι καταργείται από μόνο του το μνημόνιο, γιατί δεν τηρήθηκε τίποτα. Άρα πώς λένε ότι ο υποφαινόμενος δεν έφερε τις απαραίτητες χορηγίες, δηλαδή το άρθρο 10, όταν δεν τηρήθηκε το άρθρο 1; Στο βόλεϊ δεν πετύχαμε τους αγωνιστικούς μας στόχους. Όντως μιλήσαμε για τετράδα. Δεν τα καταφέραμε. Όμως ένας καλός προπονητής, ένας καλός παίχτης θα περιμένει το ΤΑΠ Άρης πότε θα κάνει συζήτηση για να ενταχθεί στην ομάδα. Προσπαθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις. Σίγουρα έγιναν λάθη.

Όντως τον Σεπτέμβρη θα έπρεπε να ενισχυθούμε αλλά δεν ενισχυθήκαμε. Όπως στην περίπτωση του Ντεσπέιν. Πόσο έτοιμος όμως ήταν ο συγκεκριμένος αθλητής. Σαν όνομα όντως ήταν μεγάλο αλλά ήταν έτοιμος να παίξει; Στον στίβο, ο κ. Κωνσταντινίδης κάνει αξιόλογη δουλειά. Έμεινε ο πρωταθλητής, Γράβαλος, όπως και η Γαλένη, και έφερε και φερέλπιδες αθλητές. Αξιόλογη έγινε δουλειά και στο πόλο, όπου το παιδικό πηγαίνει για πρώτη φορά στα τελικά. Να είστε σίγουροι ότι κάναμε ότι μπορούσαμε για τον Σύλλογο.

Κάναμε σημαντικά λάθη αλλά δεν μπορεί να τα μηδενίζουμε όλα. Δεν μπορούν όμως να έχουν λόγο και να μιλούν για λάθη αυτοί που κατά χρέωσαν την ομάδα την τελευταία δεκαετία. Θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ στους χορηγούς μας, την CYTA, την VICKOS, το Ζορπίδης travel. Επίσης, και για τη συμφωνία με τη ΔΕΠΑ, είχαμε την ατυχία να παραιτηθεί ο πρόεδρος και ο νέος ανέλαβε καθήκοντα μόλις την περασμένη εβδομάδα.

Εμείς δεν τα εισπράξαμε αυτά τα χρήματα, αλλά υπάρχει παρακαταθήκη για την επόμενη διοίκηση. Η εσωστρέφεια θα πρέπει να εκλείψει. Πώς εξηγείτε να ενισχύουν κάποιοι οικονομικά το τμήμα βόλεϊ και να μην θέλουν να φαίνονται; Άρα δεν παίζει κάτι άλλο από πίσω. Πώς εξηγείται να έχουμε έρθει σε συμφωνία με κάποιος Αρειανούς και μετά από δύο ημέρες ν΄ αλλάζει η γνώμη τους».

Για το γιατί δεν κατεβαίνει υποψήφιος αλλά και γιατί δεν αναφέρεται σε ονόματα:

«Είμαστε διοίκηση με απόφαση του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης. Γιατί ήταν η επιλογή μας; Γιατί τα χρέη και οι οφειλές ήταν περισσότερα από όσα ειπώθηκαν στη ΓΣ της 11ης Σεπτέμβρη. Τον Άρη δεν τον έβλαψα ποτέ, όχι μόνο ώρες, αλλά και χρήματα αρκετά. Στο ΤΑΠ έγινε ένα κούρεμα της τάξης των 60.000 ευρώ, ένα έσοδο της ΕΣΑΠ της τάξης των 65.000 ευρώ πήγε σε παλιές οφειλές. Οι εκκρεμότητες, που έχουμε, δεν είναι ούτε στο 1/3. Όπως και να το δούμε, ακόμα και το χρέος του ΤΑΠ μειώθηκε. Δεν αυξήσαμε τα έξοδα, αλλά αντιθέτως τα μειώσαμε σε όλα τα επίπεδα.

Τα λάθη έγιναν στα εξής: έφορος ιματισμού. Στις 2 Οκτωβρίου ήδη είχαν δρομολογηθεί οι παραγγελίες στον ιματισμό, πλην του βόλεϊ ανδρών. Με αυτό που προβλέπονταν, μπορούσες να ντύσεις περισσότερα από 200 παιδιά στις ακαδημίες με κόστος 6.500 ευρώ. Δεν υπήρχε προγραμματισμός από την προηγούμενη διοίκηση και ο καθένας λειτουργούσε κατά το δοκούν, με αποτέλεσμα να χαθούν πολλά χρήματα σε όλα τα επίπεδα και όλα τα τμήματα».

Για την κατηγορία, που θα πρέπει να αγωνιστεί το ποδόσφαιρο:

«H θέση μου είναι να παίξει στη Β΄. Ωστόσο, δεν γνωρίζω λεπτομέρειες, όπως οφειλές, βιωσιμότητα κτλ που δεν μου επιτρέπουν να πω περισσότερο. Ο Άρης έχει λαό, κόσμο, έχει θεσμικά όργανα για να αποφασίσουν. Η Εταιρία υπάρχει από χθες και την Τετάρτη θα αποκαλύψω το όνομά της. Με αυτήν συντάσσονται παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, που σήμερα έχουν συνάντηση. Η εταιρία είναι ελληνική και όχι ρώσικη. Από αρχές Σεπτέμβρη έχω επαφές με το εμπορικό επιμελητήριο ελληνορωσικών σχέσεων, όπου έχω και έναν θεσμικό ρόλο.

Τον πρόεδρο των απανταχού Ρώσων απόδημων, τον καλέσαμε και ήρθε τέλη Νοέμβρη στη Θεσσαλονίκη. Έμεινε εδώ εννέα ημέρες, μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου. Συμφωνήσαμε σε δύο πράγματα: η Ρωσία διαθέτει επιχειρηματίες με τεράστια οικονομική επιφάνεια και ως πρόεδρος τους γνωρίζει προσωπικά. Ένας εξ΄ αυτών έκανε επένδυση πολλών εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα. Η οφειλή είναι 50 εκ. ευρώ περίπου και το θεώρησαν ποσό μεν σημαντικό, αλλά χωρίς εμπόδιο να επενδυθεί.

Τι ζήτησα; Μια οικονομοτεχνική μελέτη του «Κλεάνθης Βικελίδης». Αυτή μετά από αρκετές προσπάθειες, πιστεύω ότι θα την έχουμε έτοιμη μεθαύριο. Σε αυτό μπορεί να πει κάποιος γιατί καθυστερήσαμε. Μία τρίτη περίπτωση έχει να κάνει με τις επαφές, που έχουμε με όμορο δήμο να δοθεί μία έκταση για να γίνει ένα υπερσύγχρονο εμπορικό και αθλητικό κέντρο.

Οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες, λοιπόν, όταν το άκουσαν αυτό, τέντωσαν τα αυτιά τους και έδειξαν ότι την επόμενη ημέρα είναι στη διάθεσή μας αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Αύριο στις 12 έχουμε ραντεβού με όμορο Δήμο του Δήμου Θεσσαλονίκης και έχει γίνει μια προκαταρκτική συζήτηση για να δούμε πώς μπορεί να γίνει αυτό γρήγορα και ανώδυνα για οποιαδήποτε πλευρά. Την επόμενη μέρα, έχοντας και την οικονομοτεχνική μελέτη, αυτοί οι επιχειρηματίες θα γίνει σε θέση να μας πουν περισσότερα».

Με τι αντάλλαγμα δίνει η ελληνική αυτή εταιρία χρήματα:

«Υπάρχει η εξής διαφορά. Έγκειται στο ότι αυτός που θ έρθει να βάλει 1,5-2 εκ. γιατί η εταιρία του βάζει 8 εκατ. τζίρο, λέει γιατί να πληρώσει τις αμαρτίες των άλλων; Θέλει να εξυγιανθεί το τμήμα και να ξεκινήσει από μηδενική βάση. Θεωρώ ότι η γ.σ. του Α.Σ. είναι ένα μέσο για να προχωρήσουμε».

Για το ποια είναι τα άτομα αυτής της εταιρίας με τα οποία θα υπάρξει συνάντηση τόνισε:

«Τα άτομα αυτά δεν εμπλέκονται σε διοικήσεις, που χρέωσαν τον Άρη. Υπηρέτησαν και υπηρετούν τον Άρη από όλα τα πόστα, ακόμη και από την κερκίδα»

Για το αν θα υπάρχει «αύριο» στον ΑΣ:

«Εμείς προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τον ΑΣ ζωντανό. Πέραν από αυτά που αναφέρθηκαν, έχουμε και 40 νέα μέλη. Αυτό έγινε πρώτη φορά. Είχε πάρα πολλά χρόνια να συμβεί. Βλέπουμε να υπάρχει ένα ενδιαφέρον και μας κάνει αισιόδοξους. Αρκεί να κινηθούμε στη σωστή κατεύθυνση. Η Πολιτεία έδειξε να συμμερίζεται τη ρύθμιση των χρεών.

Ιδίως όταν γνωρίζουν ότι αυτά τα χρήματα δεν μπήκαν στα χρήματα του συλλόγου. Και δεν ισχύει μόνο στον Άρη. Επειδή σε αυτήν την κατηγορία, υπάγονται και άλλοι Σύλλογοι, και το κράτος θα εισπράξει αυτά που του αναλογούν και οι σύλλογοι θα μπορέσουν να αναπνεύσουν. Η Πολιτεία, πάντως, έδειξε διάθεση να συζητήσει μαζί μας και αυτό είναι ευχάριστο».

Για το ότι από τα τέλη Φεβρουαρίου η ΚΜΑ και ο ΑΣ έχουν δώσει την ψήφο τους για την αλλαγή της διοίκησης, αλλά δεν υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο για την επόμενη μέρα και την απόφαση του Ερασιτέχνη να στηρίξει μία τέτοια διοίκηση:

«Η σημερινή διοίκηση υπό τον κ. Στεφανίδη καταβάλλει αξιόλογες προσπάθειες. Τον γνωρίζω και σας λέω ότι κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να έχει λύση από χθες. Το αν ευοδώθηκαν, εδώ είναι το ερώτημα.

Γι' αυτό προχώρησα για την εξεύρεση ανθρώπων, που θα μπορούν να δώσουν ένα σεβαστό ποσό, όχι, όμως, σαν χορηγία και να μπορέσει να βγάλει το κάρο από τη λάσπη. Επειδή ο ΑΣ δεν είναι ο κυρίαρχος, αλλά είναι θεματοφύλακας του συλλόγου, την απάντηση μπορούν να την δώσουν μαζί λαός και μέτοχοι».

Διαβάστε επίσης: Ιντζίδης: Είμαι έτοιμος για τον ΠΑΟΚ