ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μπαρτζώκας: «Βιαζόμασταν να τελειώσουμε το ματς»

Μπαρτζώκας: «Βιαζόμασταν να τελειώσουμε το ματς»

Ο Ολυμπιακός δεν είχε υπομονή στο παιχνίδι του κι αυτό το πλήρωσε με ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ.

Οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να τελειώσουν τη σειρά στο ΣΕΦ, γνωρίζοντας την ήττα από τον «αιώνιο» αντίπαλο, και πλέον θα κληθούν να παίξουν ξανά στο ΟΑΚΑ (04/06, 19.45). Ο 48άχρονος τεχνικός, με δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου, τόνισε: «Κατ' αρχάς συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλά, εμείς ήμασταν νευρικοί και βιαστικοί και σε άμυνα και σε επίθεση. Έτσι, μοιραία η επιθετική συγκομιδή μας ήταν πολύ χαμηλή. Στην επίθεση βιαστήκαμε, δεν είχαμε καλές επιλογές, αυτό ευνόησε τον Παναθηναϊκό». Είπε ακόμα...

Για τη διαιτησία: «Από εκεί και πέρα, γίναμε μάρτυρες για ακόμα μία φορά του τι συνέβη. Οι δικοί μας πρόεδροι, ευτυχώς, δεν πετούν χαρτονομίσματα ούτε τραμπουκίζουμε διαιτητές. Οι δύο πρώτοι διαιτητές είχαν έρθει και πέρυσι εδώ. Ο Καρακατσούνης και ο Παναγιώτου. Σήμερα (01/06) είδα πράγματα που πρώτη φορά βλέπω, όπως να μη μετράει καλάθι ενώ η μπάλα έχει χτυπήσει στο ταμπλό ή ο Ματσιούλις να χτυπάει τον Περπέρογλου αλλά να μη δίνονται βολές. Όποιος δει το βίντεο θα καταλάβει. Κάθε δική μας επαφή ήταν φάουλ. Όταν επιλέξαμε να κάναμε φάουλ στο Διαμαντίδη και το Φώτση, οι διαιτητές το έδωσαν μόλις δύο δευτερόλεπτα πριν λήξει η επίθεσή τους. Πρώτη φορά βλέπω τέτοια πράγματα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Δεν θέλω να γίνω γραφικός, σεβόμαστε τον αντίπαλο, αλλά πήρα τεχνική ποινή γιατί έκανα παρατήρηση στον Τόμιτς να κάτσει κάτω ενώ ο πάγκος του Παναθηναϊκού ήταν όλος όρθιος. Μου είπε ο διαιτητής πως θα μου δώσει τεχνική ποινή εάν δεν σταματήσω να μιλάω. Του είπα γιατί να το κάνω, και μου έδωσε. Δεν είναι πρωτόγνωρα πράγματα αυτά, μας πονάνε».

Για τον πέμπτο τελικό, στο ΟΑΚΑ: «Θέλουμε να παίξουμε το παιχνίδι μας, να παίξουμε καλύτερα, να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας. Έχουμε άλλη μία ευκαιρία, ελπίζω να έχουμε τις ίδιες συνθήκες αν και αμφιβάλω. Ποτέ δεν χάσαμε εύκολα εκεί, στις λεπτομέρειες γνωρίσαμε τις ήττες μας».

Για το Βαγγέλη Μάντζαρη που φορτώθηκε σήμερα (01/06) από νωρίς με φάουλ: «Ο Μάντζαρης δεν έπαιξε ποτέ, το δεύτερο φάουλ του δεν υπάρχει. Κανείς άλλος παίκτης μας δεν έχει την ίδια ικανότητα με το Μάντζαρη να μαρκάρει το Διαμαντίδη».

Για το εάν επηρεάστηκαν από την ατμόσφαιρα, με τα καπνογόνα που άναψαν: «Τι να πω, δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο. Δουλειά μας είναι να μπαίνουμε μέσα και να παίζουμε. Ο Παναθηναϊκός με τα διαδοχικά τρίποντά του έδειξε την εμπειρία του. Εμείς πρέπει πάντα να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας, αυτό που δεν κάναμε σήμερα (01/06). Βιαζόμασταν να τελειώσουμε το ματς. Δεν είχαμε υπομονή σήμερα (01/06)».