ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δέκα χρόνια μετά το Ελλάδα-Γαλλία (video+photos)

Δέκα χρόνια μετά το Ελλάδα-Γαλλία (video+photos)

Όταν ο Ζιντάν και η παρέα του αποχώρησαν με σκυμμένο το κεφάλι...

Συμπληρώθηκαν ακριβώς δέκα χρόνια (25/6/2004), από τη νίκη της Εθνικής μας κόντρα στην Γαλλία με 1-0, νίκη η οποία «άνοιξε» τον δρόμο για το έπος της κατάκτησης του Euro 2004. Μία νίκη που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Όταν ο Ζιντάν φάνηκε... λίγος!

Η λέξη λίγος για έναν τέτοιο παίκτη ίσως είναι ακραία, όμως η εμφάνιση του "Πειρατικού" εκείνη την ημέρα, κυριολεκτικά τον έκανε να μοιάζει έτσι.

Η Ελλάδα περνάει τη πρώτη φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ως δεύτερη στον πρώτο όμιλο και η Γαλλία την περιμένει με... άγριες διαθέσεις. Κανείς δεν περιμένει από την «γαλανόλευκη» να κάνει το... θαύμα, όμως η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ διαψεύδει τους πάντες και καταφέρνει το ακατόρθωτο.

Στο 65ο λεπτό ο μεγάλος αρχηγός Θοδωρής Ζαγοράκης κάνει... πλάκα στον Λιζαραζού και φτάνει στη δεξιά πλευρά μέσα στην μεγάλη περιοχή. Ο Άγγελος Χαριστέας παίρνει θέση, ο «Ζαγόρ» κάνει ίσως την ακριβέστερη σέντρα της καριέρας του και οι υπόλοιποι διεθνείς «ανοίγουν» απλά την άμυνα των Γάλλων. Ο... Άγγελος της Ελλάδας, με άπιαστη κεφαλιά στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, εμάς στα ουράνια και κάνει τον τεράστιο Ζινεντίν Ζιντάν να σκύψει το κεφάλι. Μοιάζει σαν να μην πέρασε μια μέρα... Και όμως πέρασαν δέκα ολόκληρα χρόνια!

Η συνέχεια της ιστορίας γνωστή και γραμμένη με «χρυσά» γράμματα...

Ελλάδα(Οτο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Φύσσας, Δέλλας, Καψής, Κατσουράνης, Ζαγοράκης, Μπασινάς (84′ Τσιάρτας), Καραγκούνης, Χαριστέας, Νικολαΐδης (60′ Λάκης)

Γαλλία(Ζακ Σαντινί): Μπαρτέζ, Τουράμ, Λιζαραζού, Γκαλάς, Σιλβέστρ, Μακελελέ, Πιρές (79′ Ροτέν), Ντακούρ (71′ Βιλτόρ), Ζιντάν, Ανρί, Τρεζεγκέ (71′ Σαχά)

Σκόρερ: 65΄Χαριστέας

Διαιτητής: Αντερς Φρισκ (Σουηδία)

Γήπεδο: «Ζοζέ Αλβαλάδε»

Διαβάστε επίσης:

Μουντιάλ 2014: Ο δρόμος για το «όνειρο» (photos)

Μουντιάλ 2014: Η ομορφότερη εικόνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου (pic)

Μουντιάλ 2014: Υποδοχή ηρώων στους διεθνείς! (video)