ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Να περάσει ο επόμενος!

Να περάσει ο επόμενος!
Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται ουσιαστικά από σήμερα στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Ο «Δικέφαλος» του Βορρά πραγματοποιώντας πολύ καλή...

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται ουσιαστικά από σήμερα στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Ο «Δικέφαλος» του Βορρά πραγματοποιώντας πολύ καλή - για την εποχή- εμφάνιση επιβλήθηκε 2-0 της Βαλερένγκα στο «Ούλεβαλ» του Όσλο, στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για τον Γ΄ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Το μεγάλο βήμα που έκανε η ομάδα του ΠΑΟΚ για πρόκριση, θα χαθεί μόνο αν… αυτοκτονήσει στον αγώνα ρεβάνς της 4ης Αυγούστου με το νορβηγικό συγκρότημα στην Τούμπα.

Τα τέρματα που χάρισαν τη νίκη στους Θεσσαλονικείς σημείωσαν οι Βιεϊρίνια στο 72ο και Πάμπλο Γκαρσία στο 90ο λεπτό, ύστερα από εκτέλεση φάουλ.

Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο επίσημο παιχνίδι του στην νέα αγωνιστική περίοδο, έδειξε καλύτερος της νορβηγικής ομάδας, φανέρωσε την εμπειρία των παικτών του και με τακτική ελέγχου στο κέντρου του γηπέδου, δημιούργησε ρήγματα στην άμυνα της Βαλερένγκα, πετυχαίνοντας τα δυο γκολ της νίκης του. Στο 72' ο Λαζάρ κάνει θεαματική κούρσα, περνώντας τρεις παίκτες, μεταβίβασε την κατάλληλη στιγμή στον Βιεϊρίνια που μπήκε μετωπικά στην περιοχή της Βαλερένγκα και με πλασαριστό σουτ πέτυχε το 0-1. Το δεύτερο γκολ που απλοποίησε και την διαδικασία της πρόκρισης σημειώθηκε στο 90'+. Ο Πάμπλο Γκαρσία με ωραία εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στην γωνία της εστίας του Χίρσφελντ, κάνοντας το 0-2 για τον ΠΑΟΚ.

Ο νικητής είχε περιεχόμενο στο παιχνίδι του και μολονότι έδειξε αμυντικές αδυναμίες αυτό δεν του στοίχισε λόγω και της ατολμίας των γηπεδούχων να παίξουν πιο επιθετικό ποδόσφαιρο. Στο κέντρο του ο ΠΑΟΚ είχε περιεχόμενο και ρυθμό και με τον νεοαποκτηθέντα Λαζάρ, μπόρεσε να κάνει πράξη το ουσιαστικό παιχνίδι που απαιτούσε η χθεσινή εκτός έδρας αναμέτρηση. Μπροστά ο Βιεϊρίνια ήταν πηγή διαδοχικών κινδύνων για την Βαλερένγκα και το δικό του πρώτο γκολ ήταν αυτό που άνοιξε το δρόμο της επιτυχίας.

Πλέον για τον ΠΑΟΚ η διαδικασία του επαναληπτικού προσλαμβάνει τυπικό χαρακτήρα ενόψει της πρόκρισης στα πλέϊ οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Το παιχνίδι έγινε κάτω από τις ειδικές αυτές συνθήκες που δημιουργήθηκαν με την αποτρόπαια δολοφονία δεκάδων πολιτών πριν λίγες μέρες στο Οσλο και για τον λόγο αυτό ελάχιστος αριθμός θεατών το παρακολούθησε, ενώ οι παίκτες των δυο ομάδων έφεραν μαύρα περιβραχιόνια σε ένδειξη πένθους και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην έναρξη της αναμέτρησης.

ΒΑΛΕΡΕΝΓΚΑ - ΠΑΟΚ 0-2

Διαιτητής: Άντε Βουτσεμίλοβιτς-Σιμούνοβιτς (Κροατία)

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Έτο, Λίνο, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Γκαρσία, Αρίας, Λαζάρ (80' Τσουκαλάς), Βιεϊρίνια, Φωτάκης (89' Ρομπέρ), Αθανασιάδης (90+ Παπάζογλου)

Βαλερένγκα: Χίρσφελντ, Μούρι, Μπέρε, Στράνμπεργκ, Νόρντβικ, Ντος Σάντος, Ογκούντε, Φελά (68' Νίλσεν), Λέι (57' Κονέ), Ζάγιτς (84' Στορ), Σινγκ