ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Εξαφάνιση Κορωπί - Δικηγόρος οικογένειας στο Newsbomb.gr: Η Άρτεμις κρατείται με το ζόρι

Εξαφάνιση Κορωπί - Δικηγόρος οικογένειας στο Newsbomb.gr: Η Άρτεμις κρατείται με το ζόρι

Ο δικηγόρος της οικογένειας της 19χρονης Αρτέμιδος, προσπαθώντας να λύσει το μυστήριο της εξαφάνισης της 19χρονης, αναφέρθηκε στις έρευνες που γίνονται σε Αθήνα και Βόλο, μιλώντας στο Newsbomb.gr 

Έχουν συμπληρωθεί 45 ημέρες από την εξαφάνιση της 19χρονης Αρτέμιδος, που συντάραξε το Πανελλήνιο.

«Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί η Άρτεμις. Υπάρχουν πληροφορίες για κάποια στοιχεία στον Βόλο και την Αθήνα. Τα στοιχεία που υπάρχουν και στις δύο περιοχές είναι για μία κοπέλα που κυκλοφορεί με δύο άνδρες και όπως μας λένε οι μαρτυρίε, μοιάζει να κρατειται παρά τη θέλησή της.», επεσήμανε ο κ. Ντούγκας.

Η αγωνία έχει χτυπήσει κόκκινο γιατί το διάστημα που έχει περάσει από τις 16 Οκτωβρίου, είναι πολύ μεγάλο. «Η οικογένειά της έχει τρομερή αγωνία, όμως μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί κάποιο ίχνος της», ανέφερε ο ίδιος.

«Είχε δοθεί και ένα στίγμα για την Αλεξανδρούπολη, όπου υπήρξαν και μαρτυρίες ότι είχαν δει μια κοπέλα με τα χαρακτηριστικά της 19χρονης, ωστόσο οι μαρτυρίες εξετάστηκαν αλλά η κοπέλα ήταν κάποια που της έμοιαζε.

Είναι αλήθεια βεβαίως ότι στην Αλεξανδρούπολη υπηρετεί στον Στρατό ο πρώην σύντροφός της, με τον οποίο η Αρτεμις είχε χωρίσει το περασμένο καλοκαίρι, οπότε ήταν ακόμη ένα στοιχεία που μας ώθησε να εξετάσουμε ενδελεχώς το συγκεκριμένο σενάριο. Μάλιστα, ο νεαρός συνομίλησε με την Αγγελική Νικολούλη, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει καμία επαφή με την πρώην σύντροφό του.», εξήγησε ο δικηγόρος της οικογένειας της 19χρονης.

artemis1.jpg
Η Άρτεμις έχει ύψος 1.62 και καστανά μακριά μαλλιά.

Ο κ. Ντούγκας, αναφερόμενος και στα μηνύματα που είχε δεχθεί από άγνωστο αποστολέα ο αδερφός της 19χρονης, ο οποίος έλαβε συγκεκριμένα πριν από μερικές εβδομάδες, κάποια γραπτά μηνύματα στο κινητό του τηλέφωνο, που του έλεγαν πως αν καταβάλλει ένα ποσό, τότε θα γυρίσει η αδερφή του στο σπίτι, τόνισε πως η οικογένεια έχει καταθέσει μήνυση και λογικά πρόκειται περί φάρσας. Φυσικά, από την πρώτη στιγμή τα μηνύματα δόθηκαν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για περαιτέρω έρευνες.

«Εμείς δώσαμε όλα τα στοιχεία στις αρμόδιες Αρχές και καταθέσαμε μήνυση για εκβιασμό και απάτη για τα sms που δέχθηκε ο αδερφός της κοπέλας στο κινητό του. Θεωρώ ότι οι αρμόδιες Αρχές κάνουν την έρευνα και θα εντοπίσουν τον άγνωστο αποστολέα των γραπτών μηνυμάτων», είπε στο Newsbomb.gr ο κ. Αναστάσιος Ντούγκας.

Σχετικά με το ενδεχόμενο η 19χρονη να έφυγε με την θέληση της, ο κ. Ντούγκας το απέκλεισε, τονίζοντας πως «Είμαι σίγουρος πλέον πως κρατείται παρά την θέλησή της. Εάν είχε συμβεί κάτι κακό εκείνη την ημέρα στην Κάντζα, θα το μαθαίναμε γιατί η έρευνα που είχε γίνει στην περιοχή ήταν πολύ μεγάλη.»

«Ψάξαμε σε μεγάλη ακτίνα, με σκυλιά, drones και διάφορα μέσα για να δούμε μήπως έχει γίνει κάτι κακό, αλλά δεν είχαμε κάποιο αποτέλεσμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, περιγράφοντας το προφίλ της 19χρονης, τόνισε ότι «Δεν ήταν επιλογή της το να φύγει. Ήταν μία κοπέλα 19 χρονών που ήθελε να πάει για δουλειά, δεν είχε χρήματα και ταυτότητα μαζί της, επομένως τα στοιχεία συνηγορούν στο ότι κάπου κρατείται παρά τη θέληση της. Η Άρτεμις είναι ένα πολύ ευαίσθητο κορίτσι, πήγαινε στο κατηχητικό, αγαπούσε την οικογένειά της, δεν θα έφευγε ποτέ με την θέλησή της, αφήνοντας την οικογένειά της.»

«Είναι ένα μυστήριο το οποίο περιπλέκεται συνεχώς. Η έκταση που έχει πάρει το θέμα είναι μεγάλη. Αγωνιά όλη η Ελλάδα και τα μηνύματα που δεχόμαστε από όλη την Επικράτεια είναι άπειρα.», είπε ο κ. Ντούγκας, ο οποίος σήμερα θα μεταβεί στον Βόλο, για να εξακριβώσει ο ίδιος τα στοιχεία των μαρτυριών.

Σχετικά με το σενάριο να έχει διαφύγει στο εξωτερικό, ο κ. Ντούγκας υπογράμμισε ότι δεν είχε μαζί της ούτε τατότητα, ούτε διαβατήριο. «Είναι πολύ δύσκολο να βρίσκεται στο εξωτερικό, ωστόσο γίνονται έρευνες και στην Αλβανία. Ο μόνος τρόπος είναι να είχε μπλέξει σε κάποιο κύκλωμα και να την πέρασε στην Αλβανία», εξήγησε ο ίδιος.

«Οι έρευνες αυτή την στιγμή, στρέφονται στον Βόλο και την Αθήνα, όπου συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, γιατί μιλάμε για ένα κορίτσι πολύ μαζεμένο, το οποίο δεν είχε φύγει ποτέ από το σπίτι της, δεν είχε καμία εμπειρία.», κατέληξε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Γιορτές με αυστηρά μέτρα και χωρίς εστίαση- Πότε ανοίγουν κομμωτήρια, εποχιακά καταστήματα