ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Νέα Σμύρνη - Δικηγόρος 30χρονου στο Newsbomb.gr: Ο μάρτυρας είναι άτομο ψυχικά ασταθές

Νέα Σμύρνη - Δικηγόρος 30χρονου στο Newsbomb.gr: Ο μάρτυρας είναι άτομο ψυχικά ασταθές

Στον ανακριτή βρέθηκε σήμερα ο 30χρονος με το παρατσούκλι «Ινδιάνος», που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη -  Τι είπε ο δικηγόρος του 30χρονου στο Newsbomb.gr

Ο 30χρονος πέρασε νωρίς το πρωί του Σαββάτου, την πόρτα του Ανακριτή, καθώς φέρεται να έριξε τον 28χρονο αστυνομικό από τη μηχανή του κατά τη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη.

Ο κατηγορούμενος με το παρατσούκλι «Ινδιάνος», αρνείται όσα του αποδίδονται, σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισής του, Παύλο Σαράκη.

«Όπως έχω δηλώσει από την πρώτη στιγμή ο εντολέας μας δεν έχει καμία σχέση με τα θλιβερά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη. Ο μάρτυρας κινείται από προσωπικά, εκδικητικά κίνητρα εις βάρος του εντολέα μου, όπως ομολογεί και στην κατάθεση που έδωσε ενώπιον της Ανακρίτριας χθες το βράδυ. Επιπρόσθετα, στην κατάθεση του ενώπιον των δικαστικών αρχών, ομολόγησε ότι δεν έχει δει τον εντολέα μου να χτυπά τον αστυνομικό, απλώς τον αναγνώρισε ότι ήταν μέσα στο πλήθος των διαδηλωτών», ανέφερε ο κ. Σαράκης.

«Οι αντιφάσεις του μεταξύ προανακριτικής και ανακριτικής κατάθεσης, είναι ένδειξη ότι πρόκειται για άτομο ψυχικά ασταθές και πλήρως αναξιόπιστο», υπογράμμισε στο Newsbomb.gr, ο δικηγόρος του 30χρονου, Παύλος Σαράκης.

«Θα προσκομίσουμε στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές αμάχητα αποδεικτικά στοιχεία, που τεκμηριώνουν τη θέση του ότι ουδεμία σχέση έχει με τα διερευνώμενα θλιβερά συμβάντα».

Νωρίτερα, ο κ. Σαράκης, επεσήμανε σε ανακοίνωσή του πως ο εντολέας του «ισχυρίζεται και μπορεί να αποδείξει, ότι κατά τον επίμαχο χρόνο των γεγονότων βρισκόταν στη Δ. Αττική και όχι στη Νέα Σμύρνη. Ισχυρισμός που θα επιβεβαιωθεί και από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και ειδικότερα από τον εντοπισμό της στιμγατοθέτησής του (GPS) κατά τους επίδικους χρόνους».

Ο δικηγόρος του 30χρονου που φέρεται να έριξε τον Αστυνομικό από το μηχανάκι

Οδηγήθηκε στον ανακριτή ο «Ινδιάνος»

Το κατώφλι του ανακριτή πέρασαν σήμερα (13.03) ο 30χρονος που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς έχει καταγγελθεί ως το πρόσωπο που έριξε τον 28χρονο αστυνομικό από την μηχανή του, αλλά και κάποιοι από τους συλληφθέντες για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.

Λίγο μετά τις 9.30 το πρωί του Σαββάτου 6 άτομα, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη και ο «Ινδιάνος», που φέρεται να έριξε από το μηχανάκι τον αστυνομικό που δέχτηκε δολοφονική επίθεση μετά το τέλος της πορείας για την αστυνομική βία, οδηγήθηκαν στον Ανακριτή, στο κτήριο 9.

Δείτε εικόνες από τη μεταφορά τους στον ανακριτή στη gallery του Newsbomb.gr:

Ποιος είναι ο μάρτυρας που τον «έκαψε»

Τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας είχαν μια σημαντική μαρτυρία ενός 58χρονου άνδρα, που οδήγησε στην ταυτοποίηση και σύλληψη του 30χρονου Έλληνα, ιρακινής καταγωγής.

«Είχα ραντεβού στην Πλατεία Ν. Σμύρνης με έναν άνδρα για να του βάψω το σπίτι. Καθώς προχωρούσα προς τη Λ. Συγγρού, είδα τον αδερφό τής εν διαστάσει γυναίκας μου, ο οποίος λέγεται Α*****».

Στη συνέχεια, κατά τον μάρτυρα, ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Μάρτυρας: Τι κάνεις εδώ; Θα κάνετε επεισόδια;

Κατηγορούμενος: Γιατί, θα με δώσεις;

Μάρτυρας: Ναι, στεγνά, αν κάνεις επεισόδια και πειράξεις αστυνομικούς.

«Κάποιος από το πλήθος φώναξε ότι έρχονται αστυνομικοί και τον είδα να τρέχει με ταχύτητα μαζί με άλλα άτομα. Έφθασε από τους πρώτους και άρχισε να χτυπά με κλωτσιές έναν πεσμένο αστυνομικό», υποστήριξε ο 58χρονος μάρτυρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Survivor Spoiler 13/3: «Βόμβα» με αποχώρηση Καλλίδη - Παίρνει τη θέση του ο Τριαντάφυλλος;