Η Φωτεινή Ντεμίρη ως «Χριστίνα» στο Ναυάγιο
Η Φωτεινή Ντεμίρη ως «Χριστίνα» στο Ναυάγιο
Πηγή: Mega
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Η Φωτεινή Ντεμίρη στο Newsbomb.gr: «Δεν θέλησα να τυποποιηθώ στην καριέρα μου»

Από το «Καφέ της Χαράς» ως το «Ποτάμι» και το «Ναυάγιο». Η ηθοποιός Φωτεινή Ντεμίρη μιλάει στο Newsbomb.gr για τη ζωή και την πορεία της.

Πρόσωπο οικείο και αγαπητό στο ευρύ κοινό, συνδεδεμένη με μεγάλες τηλεοπτικές επιτυχίες αλλά και θεατρικές στιγμές, η Φωτεινή Ντεμίρη μιλά για όλα. Με αφορμή το «Ναυάγιο» του MEGA, που την ερχόμενη εβδομάδα έρχεται με καταιγιστικές εξελίξεις τη Δευτέρα και την Τρίτη στις 22.50, ανοίγει τα χαρτιά της αναφερόμενη στην τηλεόραση, την πορεία και φυσικά τη ζωή της.

Πώς ξεκίνησε το δικό σας τηλεοπτικό ταξίδι στο «Ναυάγιο»;

Με πήραν τηλέφωνο λέγοντάς μου ότι θέλει να με δει ο σκηνοθέτης, Γιάννης Χαριτίδης. Δεν γνώριζα τις λεπτομέρειες, μόνο ότι ετοιμάζεται μία ωραία και μεγάλη παραγωγή από τον κ. Καραγιάννη. Όταν βρέθηκα με τον Γιάννη και μιλήσαμε, μού είπε ότι η ηρωίδα είναι μία γυναίκα νοικοκυρά, τύπου Λωξάντρα. Όταν δώσαμε τα χέρια και πήρα το κείμενο στα χέρια μου, ενθουσιάστηκα με το πώς ήταν σκιαγραφημένοι οι ρόλοι. Για εμένα το «Ναυάγιο» είναι μία ευχάριστη έκπληξη και τους ευχαριστώ που με σκέφτηκαν! Η σειρά έχει αγαπηθεί πολύ, το εκλαμβάνω από τον κόσμο που με συναντά. Είναι μία δουλειά με all star συντελεστές μπροστά και πίσω από τις κάμερες, αυτό έχει σημασία.

Φωτεινή Ντεμίρη
«Ο κόσμος με αγαπά και μου το δείχνει, ειδικά φέτος με τον ρόλο της Χριστίνας οι εκδηλώσεις αγάπης είναι πολλές», λέει η Φωτεινή Ντεμίρη

Μία σειρά εποχής κρύβει αρκετές δυσκολίες, ποιες ήταν οι μεγαλύτερες;

Όντως, υπήρξαν πολλά γυρίσματα με τρομερές δυσκολίες, ειδικά στις σκηνές του ναυαγίου. Εγώ, προσωπικά, δεν έκανα τέτοια γυρίσματα αλλά οι περιγραφές των συναδέλφων ήταν γλαφυρότατες. Από τις δικές μου σκηνές, θυμάμαι το κρύο στα γυρίσματα της αυλής όπου εμείς έπρεπε να υποδυθούμε ότι είναι καλοκαίρι.

Τώρα που σιγά σιγά ολοκληρώνονται τα γυρίσματα, τι κρατάτε; Ποιο είναι το συναίσθημα που υπερτερεί;

Νιώθω εξαιρετικά τυχερή και ευγνώμων που είμαι μέρος της εν λόγω παραγωγής. Δουλεύω με υπέροχους ανθρώπους, πολλοί εξ’ αυτών μάλιστα νέοι συνάδελφοι που είναι εξαιρετικοί. Και ως ταλέντα και ως άνθρωποι, αυτό είναι σπουδαίο. Το νέο «αίμα», ξέρετε, είναι άνθρωποι καταρτισμένοι, μορφωμένοι, έχουν πάθος και ήθος. Τους αγαπώ πολύ τους νέους και χαίρομαι να δουλεύω μαζί τους.

Στο «Ναυάγιο» έκανε ένα πέρασμα και ο γιος σας, Τίτος Γρηγορόπουλος… Πώς αισθανθήκατε;

Είναι η πρώτη φορά που συνυπήρξαμε στην ίδια δουλειά, αν και δεν είχαμε γυρίσματα μαζί. Τον Τίτο τον καμαρώνω, νιώθω χαρά που τον βλέπω να προοδεύει, να προχωρά, να συνεργάζεται με ωραίους ανθρώπους σε θέατρο και τηλεόραση. Ο Τίτος έχει πάθος, αγαπάει τη δουλειά και χαίρομαι για τα όμορφα που τού συμβαίνουν.

Πώς προσεγγίσατε τη Χριστίνα;

Την κατάλαβα, την ένιωσα αμέσως αυτή την ηρωίδα. Είναι μία εποχή από μόνη της. Είναι ένας ανεμοστρόβιλος καλοσύνης και δοτικότητας. Θέλει να τα μαθαίνει όλα αλλά δεν είναι κουτσομπόλα, θέλει να βοηθά, είναι άγρυπνος φρουρός. Είναι μία μητρική φιγούρα.

Ντεμίρη
«Νιώθω ότι η ελληνική τηλεόραση, στο θέμα της μυθοπλασίας, είναι στην καλύτερή της φάση», σημειώνει η ηθοποιός.

Τι σας λέει ο κόσμος στον δρόμο;

Ο κόσμος με αγαπά και μου το δείχνει, ειδικά φέτος με τον ρόλο της Χριστίνας οι εκδηλώσεις αγάπης είναι πολλές. Γενικά, όμως, έχω πάρει αγάπη από τους ανθρώπους, ακούω ωραία λόγια και με συγκινεί αυτό. Άλλωστε, αυτό επιζητούμε εμείς οι ηθοποιοί, το χειροκρότημα, την αγάπη του κόσμου, την αγκαλιά τους, την επαφή.

Με ποιον τηλεοπτικό ρόλο θεωρείτε ότι συνδεθήκατε και ποιον αγαπήσατε περισσότερο;

Όλους τους αγάπησα, δεν μπορείς να προχωρήσεις διαφορετικά και να συμπορευτείς μαζί τους. Η Χριστίνα στο «Ναυάγιο» για εμένα είναι μία ολοκληρωμένη προσωπικότητα, μία ωραία ηρωίδα που την βλέπουμε σε όλες τις καταστάσεις της ζωής της. Την ξεχώρισα πολύ στην πορεία μου, όπως και την ηρωίδα μου στο «Κόκκινο Ποτάμι» γιατί ήταν μία σειρά που αφορούσε στην ιστορία μας.

Νιώθετε ότι ο κόσμος σας έχει συνδέσει με τις κωμωδίες;

Ναι, αυτό κυρίως έχει να κάνει με το «Καφέ της Χαράς». Όμως, τόσο με το «Ποτάμι» όσο και με το «Ναυάγιο» «γυρίζει» αυτή η κατάσταση. Για εμένα, άλλωστε, πάντα ήταν στόχος να κάνω διαφορετικά πράγματα και ρόλους. Δεν θέλησα να τυποποιηθώ.

Πώς βλέπετε-κρίνετε την ελληνική τηλεόραση;

Νιώθω ότι η ελληνική τηλεόραση, στο θέμα της μυθοπλασίας, είναι στην καλύτερή της φάση. Γίνονται ωραίες δουλειές, σοβαρές προσπάθειες.

Εκτός TV, πώς είστε στην καθημερινότητα;

Ένας φυσιολογικός άνθρωπος (γέλια)! Έχω την οικογένειά μου, φρόντιζα τα παιδιά μου όσο μέναμε μαζί, έχω τους φόβους και τις ανησυχίες μου, τις χαρές μου, τα πάνω μου αλλά και τα κάτω μου!

Στο σπίτι υπερτερούσε πάντα το γέλιο και η χαρά; Το ρωτώ γιατί και ο σύζυγός σας Χάρης Γρηγορόπουλος είναι ένας εξωστρεφής άνθρωπος…

Το χιούμορ υπάρχει στη ζωή και των δύο, αλλά στο σπίτι πάντα υπήρχαν -όπως σε όλες τις οικογένειες- τα πάνω και τα κάτω! Δεν ζούμε στο ροζ μας σύννεφο. Πάντα, όμως, προσπαθούμε τα δύσκολα να τα διαχειριζόμαστε και να έχουμε θετική ματιά.

Τώρα που τα παιδιά ακολούθησαν τον δρόμο τους, άλλαξαν οι ισορροπίες;

Είμαι μία άλλη τώρα, προσπαθώ να με βρω ξανά! Είμαι πολύ μαμά και τώρα νιώθω ότι πρέπει να κοιτάξω τον εαυτό μου. Πρέπει να τα βρω με τη Φωτεινή…

Διαβάστε επίσης

Νικόλα Φραγκιουδάκη πιστεύεις στα ζώδια; Ο viral «αστρολόγος» του TikTok στο Newsbomb.gr

Φωτεινή Μπαξεβάνη στο Newsbomb.gr: «Η Κυρά της Ρω είναι η απάντηση περί ελληνικής ταυτότητας»

Η Χριστίνα Χριστοδούλου στο Newsbomb.gr: Η «Μάγισσα», η τέχνη της επικοινωνίας και τα social media

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ