ΔΕΘ 2019 - Νίκος Παναγιωτόπουλος: Αξιόπιστος πυλώνας σταθερότητας οι Ένοπλες Δυνάμεις

Θεοδόσης Παπανδρέου Θεοδόσης Παπανδρέου

ΔΕΘ 2019 - Νίκος Παναγιωτόπουλος: Αξιόπιστος πυλώνας σταθερότητας οι Ένοπλες Δυνάμεις
INTIME NEWS

Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν αξιόπιστο πυλώνα σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή και σημαντικό παράγοντα προόδου και ευημερίας για την Ελλάδα και τους Έλληνες πολίτες, υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος εγκαινιάζοντας το περίπτερο του ΥΕΘΑ στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά οι Ένοπλες Δυνάμεις στο πλαίσιο της εξωστρέφειας δηλώνουν τη δυναμική τους παρουσία στη ΔΕΘ, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην 84η ΔΕΘ, είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, δεν είναι μία άσκηση εντυπωσιασμού, αλλά μία απτή απόδειξη του τι μπορούν να κάνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, μία αποκάλυψη διαφόρων δραστηριοτήτων τους προς την κοινωνία και ένα αποτύπωμα της κοινωνικής τους προσφοράς και της τεράστιας αποτρεπτικής ισχύος που διαθέτουν.

«Στο σημερινό άναρχο, ασταθές και έντονα ανασφαλές διεθνές και περιφερειακό περιβάλλον της Νοτιοανατολικής Ευρώπης η παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων σε μία τέτοιου επιπέδου και κύρους οικονομική και επιχειρηματική διοργάνωση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον και εκπέμπει σημαντικά μηνύματα, τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας» ανέφερε ο κ. Παναγιώτοπουλος.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις σήμερα αξιοποιούν το βήμα της ΔΕΘ για να δηλώσουν ότι αποτελούν έναν αξιόπιστο πυλώνα σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα επισημαίνουν ότι αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες προόδου και ευημερίας για την Ελλάδα και τους Έλληνες πολίτες. Τέλος, προβάλλουν προς πάσα κατεύθυνση και στους επίδοξους αμφισβητίες των εθνικών και κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας το αξιόμαχο, την ετοιμότητα και τη μεγάλη ικανότητα της αποτρεπτικής ισχύος τους για την πατρίδα», πρόσθεσε.

Με κοινωνικό ρόλο

Iδιαίτερη αναφορά έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στον κοινωνικό ρόλο που διαδραματίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και στη διαχρονική προσφορά τους στην ελληνική κοινωνία. «Διαβεβαιώνω τον ελληνικό λαό ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, αποτελούν και θα συνεχίσουν στο μέλλον να αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του κοινωνικού ιστού της πατρίδας μας και σώμα από το σώμα της πατρίδας. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έρχονται από την κοινωνία και προσφέρουν στην κοινωνία» είπε σημειώνοντας ότι το 2019 έχει ανακηρυχθεί Έτος Κοινωνικής Προσφοράς για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

«Φιλοδοξούμε να αναδείξουμε τον σύγχρονο ρόλο τους και να υπενθυμίσουμε ότι τα άξια στελέχη τους με τη διαχρονική στάση τους και τις στοχευμένες δράσεις τους για τη διασφάλιση της προστασίας, της ασφάλειας και της ευημερίας των Ελλήνων πολιτών θα παραμείνουν για πάντα δίπλα στον Έλληνα πολίτη» επισήμανε.

Τόνισε ακόμη ότι επιδίωξη είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας των Ενόπλων Δυνάμεων και με άλλες δράσεις όπως η διοργάνωση το καλοκαίρι του 2020 στην Αθήνα της Διεθνούς Αμυντικής Έκθεσης- Defence Exhibition Athens (DEFEA).

Δράσεις, που αποσκοπούν στην ανάδειξη της ιστορίας, της επιχειρησιακής ετοιμότητας και της προοπτικής των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της συμμετοχής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην 84η ΔΕΘ, υπογράμμισε στον χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου.

Σε μία περίοδο προκλήσεων στην περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας συμβάλουν αποφασιστικά στην ανάδειξη της Ελλάδας ως παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας στο ιδιαίτερα πολύπλοκο γεωπολιτικό περιβάλλον της περιοχής μας επιδεικνύοντας επαγγελματισμό, μαχητικότητα και σταθερή προσήλωση στην αποστολή που τους έχει ανατεθεί: προάσπιση της πατρίδας, υποστήριξη και προώθηση των εθνικών μας συμφερόντων, συνεχής ισχυροποίησης της αποτρεπτικής μας ικανότητας, καθώς και ανταπόκριση στις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, επισήμανε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Στην τελετή εγκαινίων ήταν παρόντες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμένος, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μετά την τελετή εγκαινίων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε περιήγηση στο περίπτερο, ενημερώθηκε από εκπροσώπους της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού για τις υπηρεσίες της, συζήτησε με στελέχη της Υπηρεσίας Φάρων για τις δραστηριότητες της, «έκανε» άλμα ελεύθερου από ελικόπτερο Huey (Χιούι) από ύψος 8.000 ποδιών μέσω συσκευής VR (Εικονικής Πραγματικότητας) και είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει εξομοιωτή πυροβόλων άρματος μάχης LEO 1 A5 κατασκευασμένου από υλικά εμπορίου από μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

«Μόνη λύτρωση για μένα να βοηθήσω την Αλεξία»: Ο άνθρωπος που χτύπησε την 8χρονη σπάει τη σιωπή του

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved