ΦΑΡΜΑΚΟ

Κορονοϊός: Προτεραιότητα στον εμβολιασμό και για τους φαρμακοποιούς

Κορονοϊός: Προτεραιότητα στον εμβολιασμό και για τους φαρμακοποιούς
INTIME NEWS

Οι φαρμακοποιοί ήταν εξ αρχής στην προτεραιότητα του υπουργείου Υγείας για εμβολιασμό κατά της νόσου Covid-19, διαβεβαίωσε ο Βασίλης Κικίλιας, τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολο Βαλτά.

Ο κ. Βαλτάς έθεσε το ζήτημα της ένταξης των φαρμακοποιών στις ομάδες που θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Υγείας την Κυριακή (10/01/2021), για το θέμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τον εμβολιασμό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΦΣ, οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες ημέρες.

Τη διευκρίνιση αυτή του κ. Βαλτά προκάλεσε η πρωτοβουλία των προέδρων του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και του ΣΥΦΑ Θεσσαλονίκης, να αποστείλουν το πρωί της Δευτέρας (11/01/2021) κοινή επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντας προσβλητική και απαράδεκτη την απόφαση του υπουργείου Υγείας να τους αποκλείσει από τους υγειονομικούς που θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα έναντι της COVID-19.

Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσιος Ευγενίδης και ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης, Λάζαρος Φαρσάκης, αναφέρεται: «Δυσάρεστη έκπληξη μας επιφύλαξαν οι δηλώσεις (08/01/2021) του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, σύμφωνα με τις οποίες οι φαρμακοποιοί δεν περιλαμβάνονται στους υγειονομικούς που θα εμβολιαστούν κατά της COVID-19 στην πρώτη φάση. Σας θυμίζουμε πως οι φαρμακοποιοί ήμασταν, από την πρώτη μέρα της πανδημίας, υποχρεωμένοι να λειτουργούμε τα φαρμακεία μας 24 ώρες το 24ωρο, για να εξυπηρετούμε τους ασθενείς συμπολίτες μας σε μια περίοδο με άγνωστη και αβέβαιη έκβαση. Σας τονίζουμε ότι όσο η πανδημία συνεχίζεται, το ποσοστό των πασχόντων από COVID-19 που επισκέπτονται τα φαρμακεία μας αυξάνεται. Βρισκόμαστε, δηλαδή, συνεχώς εκτεθειμένοι στον κίνδυνο της νόσου και δυστυχώς ήδη μετράμε απώλειες μεταξύ των συναδέλφων μας».

Επίσης, οι φαρμακοποιοί τονίζουν στην ανοιχτή επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «διαθέσαμε τις αποθήκες του συνεταιρισμού μας για την ασφαλή φύλαξη και διανομή των εμβολίων, όπως άλλωστε οφείλαμε ως μέλη της οικογένειας των υγειονομικών. Επίσης, αξιοποιώντας τη στενή σχέση με τους ασθενείς μας, συμβάλλουμε καθημερινά στην ενημέρωσή τους για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε στη διευκόλυνση της εγγραφής των ηλικιωμένων στις λίστες των εμβολίων. Αναμένουμε, λοιπόν, από την πολιτεία να μας προστατεύσει, όπως οφείλει».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση lockdown: Δείτε τι θα ανοίξει πρώτα στην Ελλάδα