Ενοποιήθηκαν οι θυγατρικές των ομίλων Takeda και Shire στην Ελλάδα

Διονυσία Προκόπη

Ο πρόεδρος και CEO της Takeda, Christophe Weber ανακοινώνει την εξαγορά σε συνέντευξη Τύπου, τον Μάιο του 2018
ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ενοποίησης των τριών θυγατρικών εταιρειών των ομίλων Takeda και Shire στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της εξαγοράς της Shire plc από την Takeda Pharmaceutical Company Limited, που πραγματοποιήθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο το 2019. Με την εν λόγω εξαγορά η TAKEDA ισχυροποιεί τη θέση της διεθνώς στον κλάδο των βιοφαρμακευτικών προϊόντων με παρουσία σε 80 χώρες και περιοχές.

Η Takeda είναι μία βιοφαρμακευτική εταιρεία με ηγετική θέση παγκοσμίως, με έδρα την Ιαπωνία. Η εταιρεία αναπτύσσει υψηλής καινοτομίας φάρμακα και επικεντρώνεται ερευνητικά σε τέσσερις θεραπευτικούς τομείς: την ογκολογία, τη γαστρεντερολογία, τη νευρολογία και τις σπάνιες νόσους, καθώς και σε επενδύσεις που στοχεύουν στα παράγωγα αίματος και στα εμβόλια.

Το 2019 πραγματοποιήθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο η εξαγορά της “Shire plc” από την “Takeda Pharmaceutical Company Limited”. Στο πλαίσιο της ανωτέρω εξαγοράς ολοκληρώθηκαν στην Ελλάδα οι διαδικασίες ενοποίησης των τριών ημεδαπών θυγατρικών εταιρειών των ομίλων Takeda (Takeda Ελλάς Α.Ε.) και Shire (Shire Ελλάς Α.Ε. και Baxalta Μ.Ε.Π.Ε.), με κύριο γνώμονα τη μεγιστοποίηση των συναφών συνεργειών και τη βελτιστοποίηση των επιχειρησιακών λειτουργιών τους προς όφελος των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους ασθενείς και το σύστημα υγείας.

Η ενοποίηση υλοποιήθηκε μέσω συγχώνευσης των παραπάνω τριών νομικών οντοτήτων και ειδικότερα διά απορροφήσεως από την εταιρεία TAKEDA ΕΛΛΑΣ των εταιρειών SHIRE ΕΛΛΑΣ Α.Ε. και BAXALTA ΕΛΛΑΣ. Η συγχώνευση στην Ελλάδα συντελέστηκε επίσημα την 1η Απριλίου 2021.

Κατά τα οριζόμενα στις κείμενες νομοθετικές διατάξεις, από την ημερομηνία συντέλεσης της συγχώνευσης η απορροφώσα εταιρεία «TAKEDA ΕΛΛΑΣ Α.Ε.» υποκαθίσταται ως καθολική διάδοχος και υπεισέρχεται αυτοδικαίως στο σύνολο των δικαιωμάτων, υποχρεώσεων, συμβατικών σχέσεων και εν γένει των εννόμων σχέσεων των απορροφημένων εταιρειών, οι οποίες έκτοτε παύουν να υφίστανται.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τροχαίο στη Μεσογείων: Σκοτώθηκε εικονολήπτρια του «Καλημέρα Ελλάδα» - Συντετριμμένος ο Παπαδάκης

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved