ΦΑΡΜΑΚΟ

Πρώτη συνάντηση στο υπουργείο Υγείας για τον Ελληνικό Οργανισμό Επαλήθευσης Φαρμάκων

φάρμακα
Η εφαρμογή του κανονισμού είναι υποχρέωση της Ελλάδας
INTIME NEWS

Ο νέος Οργανισμός θα είναι υπεύθυνος για τα χαρακτηριστικά ασφαλείας των φαρμάκων ανθρώπινης χρήσης. 

Συνάντηση στο υπουργείο Υγείας, με τα ιδρυτικά μέλη του νεοσυσταθέντος Ελληνικού Οργανισμού Επαλήθευσης Φαρμάκων (HMVO), είχε χθες, Τετάρτη (29/11/2023) ο γενικός γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού, Άρης Αγγελής.

Παρών στη συνάντηση ήταν ο πρόεδρος του ΕΟΦ, καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, και συμμετείχαν εκπρόσωποι των ΣΦΕΕ, ΠΕΦ, PhARMA, ΣΑΦΕΕ εκ μέρους της φαρμακοβιομηχανίας και ΠΦΣ εκ μέρους των φαρμακοποιών, που αποτελούν τα ιδρυτικά μέλη του νέου Οργανισμού για τα χαρακτηριστικά ασφαλείας των φαρμάκων ανθρώπινης χρήσης.

O HMVO είναι νομικό πρόσωπο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που θα δημιουργήσει, θα διαχειρίζεται, θα λειτουργεί, θα συντηρεί και θα διευθύνει το «Ελληνικό Σύστημα Επαλήθευσης Φαρμάκων» (HMVS). Πρόκειται για την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κανονισμού 2016/161 που καθορίζει λεπτομερείς κανόνες σχετικά με τα χαρακτηριστικά ασφαλείας που εμφανίζονται στη συσκευασία των φαρμάκων για ανθρώπινη χρήση. Η εφαρμογή του Κανονισμού αποτελούσε υποχρέωση της Ελλάδας και ο Οργανισμός θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία στις 9 Φεβρουαρίου 2025.

Σχετικές ειδήσεις