ΦΑΡΜΑΚΟ

Σύμπνοια Κουρουμπλή με τον ΠΦΣ για το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων

Σύμπνοια Κουρουμπλή με τον ΠΦΣ για το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων

Υπέρ της επαναφοράς του παλιού ωραρίου λειτουργίας για τα φαρμακεία, με σύστημα εφημεριών, τάσσεται ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο κ. Κουρουμπλής, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων που εφαρμόζεται σήμερα, έχει αποτύχει και πως το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει διάλογος προκειμένου να διαμορφωθεί ένα σύστημα, το οποίο θα καλύπτει ολόκληρη την κοινωνία και θα στηρίζει το μικρό φαρμακείο. Στόχος είναι η διαμόρφωση ενός νέου πλαισίου, το οποίο δεν θα είναι ακριβώς ίδιο, με αυτό που ίσχυε πριν από την εφαρμογή του διευρυμένου ωραρίου.

Απόλυτα σύμφωνους βρίσκει τους φαρμακοποιούς η δήλωση του υπουργού Υγείας, με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο να σημειώνει ότι βασικός γνώμονας του πλαισίου λειτουργίας πρέπει να είναι η άμεση και απρόσκοπτη προσβασιμότητα των ασθενών στο φάρμακό τους. Για το λόγο αυτό, είναι ανάγκη να συνεχίσουν να υπάρχουν τα φαρμακεία της γειτονιάς, καθώς και η ίση μεταχείριση των φαρμακοποιών στο θέμα του ωραρίου λειτουργίας. Σήμερα, ισχύει το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, όπου σύμφωνα με το νόμο όλα τα φαρμακεία μπορούν να λειτουργούν κατά τις απογευματινές ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή, καθώς και το Σάββατο και η τήρηση τυχόν διευρυμένου ωραρίου γίνεται ελεύθερα από τον εκάστοτε αδειούχο φαρμακοποιό και δεν είναι υποχρεωτικό να δηλωθεί εκ των προτέρων στους οικείους φαρμακευτικούς συλλόγους και στον αρμόδιο περιφερειάρχη.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λουράντος, έχει κατ' επανάληψη μιλήσει για «απορρύθμιση της αγοράς φαρμάκου», ενώ τελευταία κατήγγειλε ότι τις ημέρες του Πάσχα δημιουργήθηκε μια «χαώδης» κατάσταση, καθώς τα μεγάλα φαρμακεία λειτούργησαν μόνο τις ώρες αιχμής και τα μικρά φαρμακεία που διανυκτέρευσαν έμειναν με αδιάθετο το εμπόρευμα που είχαν αγοράσει.

Σχετικές ειδήσεις