ΦΑΡΜΑΚΟ

Το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων στο Ευρωκοινοβούλιο θέτει ο Νίκος Χουντής

Το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων στο Ευρωκοινοβούλιο θέτει ο Νίκος Χουντής

Συντονισμό δράσης και σειρά ενεργειών στα ευρωπαϊκά όργανα αποφάσισαν σήμερα, Τετάρτη (04/11/2015) ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λουράντος, και ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ και ο κ. Χουντής, εκτίμησαν, σε συνάντηση που είχαν, ότι η κυβέρνηση, παρά τις διακηρύξεις της, δεν έκανε χρήση του δικαιώματος που της παρέχει το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, να ορίζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων και την πολιτική στον τομέα του φαρμάκου στην Ελλάδα, αλλά αποδέχθηκε πλήρως τις προτάσεις όσων θέλουν να εισβάλουν στο χώρο των φαρμακείων, εκτοπίζοντας το ελληνικό φάρμακο και τους φαρμακοποιούς.

Ο κ. Λουράντος ενημέρωσε τον Νίκο Χουντή ότι θα θέσει τα ζητήματα αυτά και στη Γενική Συνέλευση των Ευρωπαίων Φαρμακοποιών που θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες στις 17-19 Νοεμβρίου.

Αποφασίσθηκε επίσης να υπάρξει σειρά δράσεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα υπόλοιπα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου οι Έλληνες φαρμακοποιοί να αναδείξουν ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό, αλλά τέτοιες ρυθμίσεις πολύ γρήγορα θα επεκταθούν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.