ΦΑΡΜΑΚΟ

ΠΦΣ: Το νέο ασφαλιστικό οδηγεί τα φαρμακεία σε κλείσιμο

ΠΦΣ: Το νέο ασφαλιστικό οδηγεί τα φαρμακεία σε κλείσιμο

Την άμεση απόσυρση του προσχεδίου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και την έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση ζητά ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, το Δ.Σ του οποίου συνεδρίασε την Τετάρτη (13/01/2106).

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε τη συμμετοχή των φαρμακοποιών στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται από όλους τους φορείς και στις οποίες συμμετέχουν όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς και κλάδοι.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλη Βλασταράκο, ο οποίος μετείχε σε συνεδρίαση της επιτροπής για το νομοσχέδιο.

Ο κ. Βλασταράκος πληροφόρησε το Δ.Σ του ΠΦΣ, πως συστήνεται επιτροπή που θα εξετάσει τα προβλήματα που δημιουργούνται από το προσχέδιο. Στην επιτροπή αυτή θα συμμετέχει και ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κωνσταντίνος Λουράντος, με αναπληρωτή τον κ. Σεραφείμ Ζήκα.

Της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου προηγήθηκε συνάντηση του προέδρου και μελών του Δ.Σ. του ΠΦΣ με τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας, Τάσο Πετρόπουλο.

Ο κ. Λουράντος τόνισε, πως με βάση τις διατάξεις του προσχεδίου, η σύνδεση εισφορών με το εισόδημα οδηγεί τα φαρμακεία σε κλείσιμο.

Τα φαρμακεία λόγω της φύσης των εργασιών τους, δηλαδή της συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ, δεν γίνεται να φοροδιαφύγουν, γεγονός που αποτυπώνεται και στα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ. Ακόμη τονίσθηκε στον υφυπουργό πως θα πρέπει να διατηρηθεί η ανεξαρτησία του ΕΤΑΑ το οποίο δεν πρέπει να αποτελέσει κολυμπήθρα του Σιλωάμ, για υπερχρεωμένα ταμεία.

Ο υφυπουργός αναγνώρισε το πρόβλημα της σύνδεσης εισφορών με εισόδημα, ανέφερε πως το θέμα αυτό επανεξετάζεται έτσι ώστε να μην οδηγεί τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες σε αδυναμία πληρωμής και δεσμεύτηκε να καλέσει τον ΠΦΣ στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, οπότε και θα έχουν ξεκάθαρη εικόνα για τις ενδεχόμενες αλλαγές στο προσχέδιο, για να συζητήσουν το θέμα.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Λουράντος, οι αντιπρόεδροι κ.κ. Απ. Βαλτάς και Ανδρέας Σοφιανόπουλος, και το μέλος του Δ.Σ κ. Σεραφείμ Ζήκας.

Επίσης ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ανέλαβε εκ μέρους όλων των επιστημονικών φορέων που συμμετείχαν στη συνάντηση της Δευτέρας (11/01/2016), δηλαδή Δικηγόροι, Γιατροί, Κτηνίατροι, Οδοντίατροι, Υποθηκοφύλακες, Συμβολαιογράφοι, την πρωτοβουλία δημιουργίας της αφίσας που εστάλη σε όλους τους φορείς προκειμένου να την διοχετεύσουν στα μέλη τους.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καλεί τους φαρμακοποιούς να συμμετάσχουν με όλους τους φορείς στις κινητοποιήσεις ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και προαναγγέλλει πρωτοβουλίες και δράσεις, καθώς «τα φαρμακεία μας μπορούν να αποτελέσουν ξεχωριστούς πόλους αντίδρασης και οποιασδήποτε απόφασή μας μπορεί να έχει άμεσες επιπτώσεις στην λειτουργία της φαρμακευτικής αγοράς».

Την Παρασκευή (15/01/2016) στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στο ΤΕΕ, συνάντηση όλων των επιστημονικών φορέων , κατά την οποία ο ΠΦΣ δια του προέδρου κ. Κωνσταντίνου Λουράντου, θα καταθέσει συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης – αντίδρασης για το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Σχετικές ειδήσεις