ΦΑΡΜΑΚΟ

Η Ελλάδα διεκδικεί την έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων

Η Ελλάδα διεκδικεί την έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων

Η έδρα του Οργανισμού βρίσκεται στο Λονδίνο και θα πρέπει να μεταφερθεί μετά το Brexit.

Στο Λονδίνο θα βρεθούν την Παρασκευή (17/02/2017) ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, και η πρόεδρος του ΕΟΦ, Κατερίνα Αντωνίου, για να συναντηθούν με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (European Medicine Agency).

Σκοπός της επίσκεψης είναι να υποβάλει η Ελλάδα επίσημο αίτημα για τη διεκδίκηση της έδρας του Οργανισμού. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων και η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών είναι οι δύο ευρωπαϊκοί οργανισμοί οι οποίοι εδρεύουν στο Λονδίνο και μετά το Brexit, θα πρέπει να μεταφέρουν την έδρα τους σε άλλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Η ελληνική πλευρά θα ξεκινήσει την Παρασκευή με ρηματική διακοίνωση προς τον Οργανισμό, η οποία θα επιδοθεί από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών. Στη συνέχεια, η Ελλάδα θα θέσει το ζήτημα και στα ευρωπαϊκά όργανα.

Την έδρα του Οργανισμού διεκδικούν, επίσης, η Πορτογαλία, η Δανία, η Κροατία, η Ολλανδία και η Σουηδία. Κατά την εκτίμηση του κ. Κατρούγκαλου, η προοπτική να μεταφερθεί η έδρα στην Ελλάδα είναι θετική, καθώς η Ευρώπη έχει θετική εικόνα για το ελληνικό φάρμακο.

«Θα δώσουμε τη μάχη μας και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.

Σχετικές ειδήσεις