ΦΑΡΜΑΚΟ

ΕΟΠΥΥ προς φαρμακοποιούς: Η ροή πληρωμής των αναλώσιμων θα είναι συνεχής

ΕΟΠΥΥ προς φαρμακοποιούς: Η ροή πληρωμής των αναλώσιμων θα είναι συνεχής

Διαβεβαιώσεις στους εκπροσώπους των τεσσάρων μεγαλύτερων φαρμακευτικών συλλόγων της χώρας (Αττικής, Αχαΐας, Θεσσαλονίκης, Πειραιά) έδωσε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρης Μπερσίμης, για τη συνεχή ροή πληρωμής των αναλώσιμων, με την πληρωμή του Ιανουαρίου 2017 να ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες.

Στην τρίωρη συνάντηση της Τετάρτης (28/06/2017), οι φαρμακοποιοί έθεσαν αναλυτικά όλα τα θέματα που αφορούν στη χορήγηση αναλωσίμων Σακχαρώδους Διαβήτη, σκευασμάτων Ειδικής Διατροφής, Ορθοπεδικών/ Αναπνευστικών Συσκευών, στο θέμα πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθώς και στα προβλήματα σχετικά με την περικοπή γνωματεύσεων αναλωσίμων και την πληρωμή τους, η οποία καθυστερεί εξαιρετικά.

«Τα περιθώρια έχουν στενέψει και οι φαρμακοποιοί δεν μπορούν να συνεχίσουν την ίδια πιστωτική πολιτική προς τον Οργανισμό, παρά την έγκαιρη πληρωμή των φαρμάκων» τόνισαν οι φαρμακοποιοί στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ.

Ο κ. Μπερσίμης, εκτός από τη διαβεβαίωση για την πληρωμή των αναλώσιμων, δεσμεύθηκε ότι οι ενστάσεις των φαρμακοποιών οι οποίοι δεν θα αποδεχθούν τις περικοπές για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, θα εξεταστούν άμεσα με σκοπό να διεκπεραιωθούν γρήγορα οι πληρωμές.

Όσον αφορά στο θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, δόθηκε η διαβεβαίωση από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και την Οικονομική Διεύθυνση του Οργανισμού, πώς από τη στιγμή που ξεπεράστηκε το πρόβλημα που είχε προκύψει μεταξύ ΕΦΚΑ και ΕΟΠΥΥ, τις επόμενες ημέρες θα σταλεί στην Επίτροπο το σύνολο ληξιπρόθεσμων οφειλών για τις οποίες οι πρόεδροι των Φαρμακευτικών Συλλόγων έχουν υπογράψει τα αντίστοιχα δικαιολογητικά.

Για το θέμα της αλλαγής του τρόπου αποστολής των συνταγών φαρμάκων προς τον ΕΟΠΥΥ Αθήνας, ο οποίος επρόκειτο να αλλάξει από 1/7/2017 και να πραγματοποιείται με χρέωση των φαρμακοποιών, πρόθεση του Οργανισμού είναι να δοθεί παράταση μέχρι το τέλος του χρόνου.

Σε περίπτωση, πάντως, που δεν τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ, οι εκπρόσωποι των φαρμακευτικών συλλόγων θα προσφύγουν στις Γενικές Συνελεύσεις, ώστε να αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις.

Σχετικές ειδήσεις