ΦΑΡΜΑΚΟ

ΠΦΣ: Επιβεβλημένη η θεσμοθέτηση της ειδικότητας του νοσοκομειακού φαρμακοποιού

ΠΦΣ: Επιβεβλημένη η θεσμοθέτηση της ειδικότητας του νοσοκομειακού φαρμακοποιού

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Κυριάκος Θεοδοσιάδης, ήταν ο κεντρικός εισηγητής στην Ολομέλεια του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), η οποία συζήτησε την Παρασκευή (15/12/2017) τη θεσμοθέτηση της ειδικότητας του νοσοκομειακού φαρμακοποιού.

Στη συνεδρίαση του ΚΕΣΥ παρέστη, επίσης, το τακτικό μέλος και αντιπρόεδρος του ΠΦΣ, Θανάσης Παπαθανάσης.

Ο κ. Θεοδοσιάδης μετέφερε την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του ΠΦΣ για την θετική εισήγηση επί του θέματος, τονίζοντας ότι η θεσμοθέτηση είναι επιβεβλημένη λόγω του ιδιαιτέρου αντικειμένου των υπηρεσιών που παρέχουν οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί.

Για την τεκμηρίωση της θέσης αυτής είχε προηγηθεί σειρά επαφών του προέδρου του ΠΦΣ, με την πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, Δέσποινα Μακριδάκη, με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών, Νίκο Κόλμαν, και με τον πρόεδρο της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρη Ρέκκα.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το έργο των νοσοκομειακών φαρμακοποιών απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις και ότι πρέπει να αναβαθμιστεί με την εξειδίκευση αυτή, η οποία είναι αποδεκτή και έχει θεσμοθετηθεί στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.