Προοπτικές και χρηματοδότηση των συστημάτων υγείας στην πολιτική της Ε.Ε

Newsroom Newsroom

Προοπτικές και χρηματοδότηση των συστημάτων υγείας στην πολιτική της Ε.Ε
Θα παρουσιαστεί η τελευταία μελέτη του ΟΟΣΑ
PIXABAY

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα Συστήματα Υγείας στην Ελλάδα και την Ευρώπη, η πρόοδος στις διακρατικές συνεργασίες, αλλά και προτάσεις για τη διαμόρφωση ενός βιώσιμου μοντέλου χρηματοδότησης της Υγείας, θα συζητηθούν την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019 στο 9ο Συνέδριο “The Future of Healthcare in Greece” με τίτλο “Health in all Politics – Bridging Health & Finance Perspectives”.

Με άξονα την προώθηση της ευρωπαϊκής συνεργασίας, οι εργασίες του Συνεδρίου θα επικεντρωθούν στις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να διασφαλιστεί η οικονομική βιωσιμότητα του κλάδου και κατ’ επέκταση, η απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών στις θεραπείες.

Εστιάζοντας στο επίκαιρο ζήτημα της χρηματοδότησης της Υγείας, το Συνέδριο θα διερευνήσει τις προοπτικές του ισχύοντος συστήματος τιμολόγησης και θα επιχειρήσει να προτείνει διεξόδους προς ένα δικαιότερο σύστημα, που θα προωθεί τη βιωσιμότητα του ελληνικού Συστήματος Υγείας, των επενδύσεων και των φαρμακευτικών επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου είναι οι εξής:

  • Το μέλλον της πολιτικής για την Υγεία στην Ευρώπη: γεφυρώνοντας τις προοπτικές υγείας και χρηματοδότησης στις πολιτικές της Ε.Ε.
  • Επαναπροσδιορισμός της Πολιτικής για την Υγεία στην Ευρώπη
  • Επένδυση στην Υγεία
  • Βασικές προκλήσεις πολιτικής Υγείας
  • Φαρμακευτική τιμολόγηση: τα πολλά πρόσωπα του δικαίου.

Το Συνέδριο θα φιλοξενήσει και φέτος εξέχοντες ομιλητές και εκπροσώπους Φορέων χάραξης πολιτικής σε διεθνές και τοπικό επίπεδο, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης, Λόης Λαμπριανίδης, ο Καθηγητής Πολιτικής της Υγείας και Διευθυντής του LSE Health, Ηλίας Μόσιαλος, καθώς και εκπρόσωποι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Ο.Ο.Σ.Α.) και εκπρόσωποι Φορέων Υγείας και της Φαρμακευτικής Βιομηχανίας της χώρας μας. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και χρήσιμη αναμένεται επίσης να είναι η παρουσίαση της τελευταίας μελέτης του Ο.Ο.Σ.Α. για τη φαρμακευτική καινοτομία και την πρόσβαση στα φάρμακα, από τη Valerie Paris, Senior Health Policy Analyst Ο.Ο.Σ.Α. Πρόεδρος της 11μελούς Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου είναι ο Καθηγητής Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ και ογκολόγος στο General Hospital της Μασαχουσέτης, Όθων Ηλιόπουλος.

Το κορυφαίο φόρουμ για θέματα Πολιτικής Υγείας στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί στο Divani Caravel Hotel και διοργανώνεται από την Boussias Communications και το Health Daily, υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.), του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Φ.Ε.Ε.) και του PhRMA Innovation Forum. Χορηγοί της διοργάνωσης είναι οι εταιρείες: IQVIA, MSD, Pfizer, Siemens-Healthineers, ενώ υποστηρικτές οι εταιρείες AbbVie, Astellas, Lavipharm, Michalopoulou & Associates και Roche.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved