ΦΑΡΜΑΚΟ

Διαπραγμάτευση τιμών στα Φάρμακα Υψηλού Κόστους με ισχύ και στην Κύπρο

Διαπραγμάτευση τιμών στα Φάρμακα Υψηλού Κόστους με ισχύ και στην Κύπρο

Η διακρατική συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου σε θέματα φαρμάκου είναι το αντικείμενο της συνάντησης που έχουν σήμερα, Τρίτη (07/02/2019) ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός και ο Κύπριος ομόλογός του, Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Ειδικότερα, η συμφωνία που θα υπογραφεί προβλέπει να ισχύει και στην Κύπρο, το εμπιστευτικό αποτέλεσμα που προκύπτει από τη διαπραγμάτευση τιμών σε Φάρμακα Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) μεταξύ της αρμόδιας Επιτροπής HTA του υπουργείου Υγείας της Ελλάδας και των φαρμακευτικών εταιρειών.

Το πρώτο βήμα θα γίνει με τα φάρμακα για την Ηπατίτιδα C για τα οποία η διαπραγμάτευση έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται η τελική υπογραφή των συμβάσεων.

Επίσης, η Κυπριακή Δημοκρατία αναμένεται να καλύψει ένα μεγάλο μέρος του κόστους για την ανέγερση ενός νέου νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική. Οι υπουργοί Υγείας θα συζητήσουν για την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου για τη χρηματοδότηση του νέου νοσοκομείου που θα κατασκευαστεί στο χώρο των παλαιών εγκαταστάσεων του Νταού Πεντέλης, στη Ραφήνα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις