ΥΓΕΙΑ

Συλλογική σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ για τους γιατρούς της Αθήνας θέλει ο ΙΣΑ

Συλλογική σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ για τους γιατρούς της Αθήνας θέλει ο ΙΣΑ

Εξουσιοδότηση από τα μέλη του ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, προκειμένου να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ.

Ο ιατρικός κόσμος ζητά υπογραφή συλλογικών συμβάσεων σε επίπεδο ιατρικών συλλόγων, θέση την οποία έχει καταθέσει και στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρη Μπερσίμη, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Υλοποιώντας την αντίστοιχη απόφαση της έκτακτης σύσκεψης με εκπροσώπους των Επαγγελματικών και Επιστημονικών Ενώσεων, στις 23 Μαρτίου 2018, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έθεσε σε λειτουργία ηλεκτρονική πλατφόρμα, στην οποία καλούνται τα μέλη του να συμπληρώσουν και να αποστείλουν την Εξουσιοδότηση-Δήλωση στο Σύλλογο, προκειμένου ο ΙΣΑ να προβεί σε κάθε αναγκαία ενέργεια για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ.

Στο πλαίσιο αυτό επίκειται η υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας με τις Επιστημονικές και τις Επαγγελματικές Ενώσεις, στο οποίο θα προβλέπεται η εκ μέρους τους υιοθέτηση της ανάγκης ο ΙΣΑ να υπογράψει Συλλογική Σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, να διεκδικήσει την απόσυρση του παράλογου και καταστροφικού clawback καθώς και να προβεί στη δημιουργία Επιτροπής, για τον καθορισμό της ελάχιστης τιμής αποζημίωσης, της ιατρικής επίσκεψης και κάθε ιατρικής πράξης και εργαστηριακής εξέτασης, με βάση το πραγματικό κόστος, στο πλαίσιο της βέλτιστης ιατρικής πρακτικής.

Κατά τον ΙΣΑ, η καταστροφική πολιτική του υπουργείου Υγείας οδηγεί στην οικονομική και επαγγελματική εξαθλίωση τον ιατρικό κόσμο και δίνει το τελειωτικό χτύπημα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, καλεί τον ιατρικό κόσμο σε συστράτευση «για να αντιμετωπίσουμε την καταστροφική πολιτική του υπουργείου Υγείας που οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση και την ξενιτιά τον Έλληνα γιατρό. Η πολιτική που ακολουθείται είναι επικίνδυνη, τόσο για τον ιατρικό κόσμο όσο και για τον ασθενή. Η επαγγελματική και επιστημονική μας απαξίωση είναι μέρος ενός σχεδίου που προωθεί τη συνολική υποβάθμιση της δημόσιας υγείας, με σκοπό την υποταγή στους στόχους του μνημονίου. Ο ιατρικός κόσμος, ενωμένος σε ένα κοινό και ισχυρό μέτωπο, θα αγωνιστεί για να αποτρέψει την κατάρρευση της δημόσιας υγείας και θα διεκδικήσει δίκαιη και αξιοπρεπή αντιμετώπιση από την πολιτεία. Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι δημόσια υγεία χωρίς γιατρούς δεν γίνεται».

Σχετικές ειδήσεις