ΥΓΕΙΑ

Η «ΕΛΠΙΔΑ» τιμά τους συμμάχους της

Η «ΕΛΠΙΔΑ» τιμά τους συμμάχους της

Πολλούς και ξεχωριστούς φίλους των παιδιών με καρκίνο, τίμησε η πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» και του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, για τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις τους με τις οποίες συνέβαλαν στο έργο των δύο συλλόγων και μετέφεραν μηνύματα αλληλεγγύης και εθελοντισμού.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων, στο Γουδή, παρουσία μελών του Δ.Σ. των δυο Συλλόγων και του Διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κυρίου Μανώλη Παπασάββα.

«Η επίσκεψή σας αποτελεί ένα ξεχωριστό γεγονός για ολόκληρη την οικογένεια της ΕΛΠΙΔΑΣ και ανεκτίμητη συμπαράσταση για τα παιδιά που νοσηλεύονται εδώ και τις οικογένειές τους. Σας υποδεχόμαστε όλους ως ξεχωριστούς φίλους καθώς η βαθιά σας ευαισθησία για τα παιδιά εκφράστηκε έμπρακτα μέσα από πρωτοβουλίες σας με αποτέλεσμα να συμβάλετε όλοι στο έργο μας, ο καθένας με τον δικό του τρόπο» είπε η κυρία Βαρδινογιάννη καλωσορίζοντάς τους.

Τα τιμώμενα πρόσωπα και φορείς ήταν:

Η κυρία Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, η οποία βρίσκεται εδώ και χρόνια στο πλευρό της ΕΛΠΙΔΑΣ. Η κα Μουζάκα και τα μέλη της Εταιρείας είχαν την πρωτοβουλία να συγκεντρώσουν πολύτιμες φιάλες αίματος για τα παιδιά με καρκίνο, που πρόσφεραν στο Νοσοκομείο. Στην κυρία Μουζάκα απονεμήθηκε η Τιμητική Πλακέτα του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ».

Η Καθηγήτρια Ελένη Ιωάννου και μαθητές του Τοσίτσειου Αρσάκειου Εκάλης που τώρα είναι φοιτητές. Τα παιδιά αυτά όταν ήταν στη Β’ Λυκείου, στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού προγράμματος «Νεανική Επιχειρηματικότητα», σχεδίασαν και υλοποίησαν το Athens Museum Pass με αποτέλεσμα να συγκεντρώσουν το ποσό των 1.500 ευρώ το οποίο πρόσφεραν στο Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ, εντάσσοντας έτσι τον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά στην καθημερινότητά τους. Στην κυρία Ιωάννου και στους μαθητές απονεμήθηκε η Τιμητική Πλακέτα του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ».

Η Ομάδα Μπάσκετ Λαυρίου, που τον περασμένο Απρίλιο οργάνωσε φιλανθρωπικό αγώνα στο Λαύριο για την ενίσχυση του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» συγκεντρώνοντας το ποσό των 1.520 ευρώ. Παράλληλα, συνετέλεσε στη διάδοση της εκστρατείας για εθελοντές δότες μυελού των οστών. Στην Ομάδα απονεμήθηκε η Τιμητική Πλακέτα του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», την οποία παρέλαβε ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, κύριος Βαγγέλης Βοδίνας, ενώ στα μέλη και στους αθλητές της ΚΑΕ Λαυρίου απονεμήθηκε το Μετάλλιο του Υποστηρικτή του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ».

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) που διοργάνωσε φιλανθρωπικό αγώνα για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου «Η ΠΙΣΤΗ» όπου παράλληλα, με την παρουσία εκπροσώπων του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», έγινε λήψη δειγμάτων από νέους εθελοντές δότες μυελού των οστών. Στον Σύνδεσμο απονεμήθηκε η Τιμητική Πλακέτα του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» την οποία παρέλαβαν ο Πρόεδρος κύριος Παναγιώτης Κόρμπος και ο Αντιπρόεδρος κύριος Κώστας Πούλιος, του Συνδέσμου, ενώ στα τα μέλη του απονεμήθηκε το Μετάλλιο του Υποστηρικτή του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ».

Τέλος, το Μετάλλιο του Υποστηρικτή του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» απονεμήθηκε σε τρεις νέους φίλους της «ΕΛΠΙΔΑΣ» την κυρία Ιζαμπέλα Παλάσκα και τους κυρίους Αργύρη Στραβελάκη και Αθανάσιο Λυμπερόπουλο, ιδρυτές της Μεθόδου Expansion, για την πρόθεσή τους να συμβάλουν στο έργο του Συλλόγου αφιλοκερδώς, από μία διαφορετική πλευρά, αυτή της ψυχολογικής υποστήριξης των γονέων των παιδιών με καρκίνο.

Σχετικές ειδήσεις