Μπαργιώτας: Μνημείο αυτογελοιοποίησης το πλεόνασμα του ΕΣΥ

Μπαργιώτας: Μνημείο αυτογελοιοποίησης το πλεόνασμα του ΕΣΥ

Σφοδρή επίθεση στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας εξαπέλυσε ο βουλευτής του Ποταμιού, Κώστας Μπαργιώτας, με αφορμή την ανακοίνωση του Παύλου Πολάκη για την επίτευξη ταμειακού πλεονάσματος στα νοσοκομεία.

«Με τέτοια μαθηματικά δεν είναι παράξενο που δεν τους παίρνουν στα σοβαρά στις Βρυξέλλες. Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας πως το ΕΣΥ έχει... πλεόνασμα, είναι μνημείο. Μνημείο αυτογελοιοποίησης, μνημείο εμπαιγμού και απόδειξη ότι το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα χωλαίνει. Σε καμία χώρα του κόσμου ο συντάκτης δεν θα έπαιρνε απολυτήριο» αναφέρει ο κ. Μπαργιώτας και προσθέτει:

«Η κυβέρνηση έκανε περικοπές το 2016 και κάνει και άλλες το 2017 τόσο στον ΕΟΠΠΥ όσο και στους προϋπολογισμούς μεγάλων νοσοκομείων, όπως το Πανεπιστημιακό της Λάρισας. Έτσι προκύπτουν τα... πλεονάσματα; Αν κλείσει μερικά νοσοκομεία, θα έχει μεγαλύτερα».

Ο βουλευτής του Ποταμιού κατηγορεί το υπουργείο Υγείας ότι δεν αντιλαμβάνεται καν τη σοβαρότητα της κατάστασης. «Δεν υπάρχει εργαζόμενος σε νοσοκομείο ή κάτοικος αυτής της χώρας, ο οποίος χρειάστηκε γιατρό, που να μην έχει άμεση αντίληψη του οξύτατου προβλήματος που έχει το ΕΣΥ και επιδεινώνεται διαρκώς λόγω της αδυναμίας και αυτής της κυβέρνησης». Σε ένα ΕΣΥ που καταρρέει, με νοσοκομεία πότε χωρίς φάρμακα, πότε χωρίς σεντόνια και πότε χωρίς βενζίνη για τα ασθενοφόρα

Αν όντως υπήρχε πλεόνασμα αδιάθετο ίσο με τον προϋπολογισμό ενός μεγάλου νοσοκομείου, καταλήγει ο Κώστας Μπαργιώτας, «κάποιοι αντί να πανηγυρίζουν θα έπρεπε να ντρέπονται», σε ένα ΕΣΥ που καταρρέει, με νοσοκομεία πότε χωρίς φάρμακα, πότε χωρίς σεντόνια και πότε χωρίς βενζίνη για τα ασθενοφόρα.