Παππάς: Δεν έχω αρνηθεί ποτέ ότι γνωρίζω τον Μανώλη Πετσίτη

Μανώλης Πετσίτης:  Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος…

Βίντεο – ντοκουμέντο: Ο μακελάρης του Στρασβούργου πεσμένος στο πεζοδρόμιο από τα αστυνομικά πυρά

Μετά από ανθρωποκυνηγητό δύο ημερών, η γαλλική…

Ο Καμμένος έδιωξε τον Τέρενς Κουίκ από τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Ξένο σώμα θεωρείται πλέον για τους Ανεξάρτητους…

Ιστορικός θρίαμβος του Ολυμπιακού, 3-1 τη Μίλαν και πρόκριση στο Europa League

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να νικήσει 3-1 τη…

Μπερτομέου: «O Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος»

Ο Τζόρντι Μπερτομέου μίλησε με τα καλύτερα…

ΝΔ: Χωρίς παθολόγους το ΠΕΔΥ Αιγίου

ΝΔ: Χωρίς παθολόγους το ΠΕΔΥ Αιγίου

Στον ελλειμματικό τρόπο λειτουργίας του ΠΕΔΥ Αιγίου ως αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξάρτητων Ελλήνων, αναφέρονται με ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας ο αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Ιάσονας Φωτήλας και ο τομεάρχης Υγείας, Βασίλης Οικονόμου.

Οι δύο βουλευτές καταγγέλλουν ότι η στελέχωση του εν λόγω ΠΕΔΥ είναι άκρως προβληματική αφού λειτουργεί με δύο οδοντίατρους, έναν γυναικολόγο, έναν παιδίατρο και μία μαία, εκ των οποίων ο γυναικολόγος και ο ένας οδοντίατρος εκτελούν χρέη ελεγκτή. Δε διαθέτει παθολόγο και δεν υπάρχει τεχνικός ώστε να λειτουργεί το Ακτινολογικό Τμήμα. 

Η μονάδα δε διαθέτει καρδιολόγο, ούτε καν παθολόγο, καθώς οι δύο επικουρικοί παθολόγοι που το στελέχωναν διορίστηκαν ο ένας σε ΤΟΜΥ της Πάτρας και ο άλλος στο ιατρείο Καμαρών. Επομένως, οι περίπου 60.000 κάτοικοι της πόλης (πληθυσμός που πολλαπλασιάζεται τους καλοκαιρινούς μήνες), αναγκάζονται να απευθύνονται σε περιφερειακά ιατρεία και νοσοκομεία για εξέταση και συνταγογράφηση.

Επίσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα, έχει σταματήσει και η λειτουργία του Ακτινολογικού Τμήματος στο ΠΕΔΥ – ενώ μέχρι πρότινος λειτουργούσε δύο φορές την εβδομάδα - λόγω έλλειψης τεχνικού.

Οι δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ερωτούν τον υπουργό Υγείας αν σκοπεύει να προκηρύξει θέση παθολόγου στο ΠΕΔΥ Αιγίου και με τι χρονοδιάγραμμα. Επίσης, αν θα επαναλειτουργήσει το ακτινολογικό τμήμα και τέλος, ποιος είναι ο σχεδιασμός για την ενίσχυση του ΠΕΔΥ Αιγίου, με δεδομένο ότι είναι η μόνη μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην πόλη.