ΠΟΕΔΗΝ: 24ωρη πανελλαδική απεργία σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ και Κέντρα Υγείας στις 24/9

Διονυσία Προκόπη Διονυσία Προκόπη

ΠΟΕΔΗΝ: 24ωρη πανελλαδική απεργία σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ και Κέντρα Υγείας στις 24/9
INTIME NEWS

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019, σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, Κέντρα Υγείας και Πρόνοια, με αίτημα την απόσυρση του «αναπτυξιακού νομοσχεδίου» που περιορίζει εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Απόφαση για απεργία έχει πάρει ήδη η ΑΔΕΔΥ, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), Εργατικά Κέντρα της χώρας και πολλές άλλες δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

«Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή ως "Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο", επιδιώκει την "πάση θυσία ανάπτυξη" με περαιτέρω περιορισμό των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Τα νοσοκομεία είναι 24ώρης λειτουργίας με την πλειοψηφία του προσωπικού να βρίσκεται στα τμήματα λόγω σοβαρών ελλείψεων.

Πώς είναι δυνατόν να ληφθεί απόφαση για απεργία με τη συμμετοχή του 50% των μελών στη Γενική Συνέλευση όπως ορίζει ο απεργοκτόνος νόμος ΣΥΡΙΖΑ;

Πώς είναι δυνατόν να συμμετάσχει στην ψηφοφορία ηλεκτρονικά ένας συνάδελφος όταν δεν θα συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση να διαμορφώσει άποψη ή να πείσει τους συναδέλφους για την αναγκαιότητα μιας απεργίας;

Τα μητρώα μελών των Σωματείων μας είναι πεντακάθαρα. Οι κρατήσεις των συνδρομών των μελών μας γίνονται απευθείας από τη μισθοδοσία.

Δεν πρόκειται η ΠΟΕΔΗΝ να δεχθεί κανέναν περιορισμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, ψηφισθεί δεν ψηφισθεί ο νόμος.

Θα είμαστε στο δρόμο όποτε χρειάζεται με αποφάσεις των Πρωτοβάθμιων Σωματείων και της ΠΟΕΔΗΝ.

Δεν θα επιτρέψουμε την περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων» τονίζει η Ομοσπονδία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved