ΥΓΕΙΑ

Απεργία ΟΕΝΓΕ: Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία στις 24/9

Απεργία ΟΕΝΓΕ: Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία στις 24/9
24ωρη απεργία
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία για την επόμενη Τρίτη (24/09/2019) προκήρυξε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), συμμετέχοντας στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν αποφασίσει η ΑΔΕΔΥ, Εργατικά Κέντρα της χώρας, καθώς και άλλες Ομοσπονδίες, για τις αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο που φέρνει το αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προωθεί νέες αντιδραστικές αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο και ειδικά στο απεργιακό δικαίωμα. Μετά την απεργοκτόνα διάταξη Αχτσιόγλου που υπερδιπλασίασε τον αριθμό των εργαζομένων που απαιτείται προκειμένου η Γενική Συνέλευση ενός πρωτοβάθμιου σωματείου να έχει απαρτία και να μπορεί να προκηρύξει απεργία, η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει να βάλει νέα εμπόδια στη συλλογική οργάνωση και δράση των εργαζομένων» επισημαίνει η ΟΕΝΓΕ και προσθέτει:

«Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο:

- Καθιερώνει την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις "αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και λοιπών οργάνων διοίκησης" των συνδικάτων, "συμπεριλαμβανομένων των αποφάσεων κήρυξης απεργίας".

- Υλοποιεί τη μνημονιακή δέσμευση που από κοινού ψήφισαν ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ, για τη θέσπιση "ηλεκτρονικού μητρώου". Δηλαδή το φακέλωμα των εργαζομένων για να γίνει ακόμα πιο ασφυκτικός ο έλεγχος των σωματείων από τους κρατικούς μηχανισμούς και την εργοδοσία.

- Δίνει αρμοδιότητες "ανώτατου άρχοντα" στον υπουργό Εργασίας για να παρεμβαίνει όποτε θελήσει. Δηλαδή ο Βρούτσης θα είναι πάνω από τα καταστατικά των Ενώσεων, τις αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων, των συλλογικών μας οργάνων. Θα μας φακελώνει όπως θέλει, θα μπορεί να παρεμβαίνει και να εμποδίζει τη λήψη αγωνιστικών κινητοποιήσεων όποτε θέλει.

Είναι φανερό ότι δεν πρόκειται ούτε για "εκδημοκρατισμό" ούτε για "διευκόλυνση", όπως επιχειρεί να το παρουσιάσει η κυβέρνηση, αλλά για ωμή παρέμβαση στις συλλογικές διαδικασίες».

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς να δώσουν απεργιακό «παρών» στις 24/9, αλλά και να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, σήμερα Τρίτη (17/09/2019), στις 19:00 στα Προπύλαια.

Σχετικές ειδήσεις