ΥΓΕΙΑ

Στάση εργασίας στις Προνοιακές Μονάδες – Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη (7/11)

Στάση εργασίας στις Προνοιακές Μονάδες – Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη (7/11)
INTIME NEWS

Για απαξίωση και υποβάθμιση των προνοιακών μονάδων της χώρας καταγγέλλει την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Οι εργαζόμενοι στις προνοιακές μονάδες πραγματοποιούν αύριο, Πέμπτη (06/11/2019) στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας στις 12:00, με αφορμή το κλείσιμο της Προνοιακής Μονάδας στη Γλυφάδα. «Μέχρι σήμερα στους τέσσερις μήνες που είναι Υπουργός, έκλεισε παρουσία των ΜΑΤ μια ιστορική Προνοιακή Μονάδα που λειτουργούσε 31 χρόνια και φιλοξενούσε 50 ηλικιωμένα ΑΜΕΑ με το πρόσχημα της ρήτρας που έβαλαν οι ιδιοκτήτες μεταξύ τους και θα πληρώσει το Δημόσιο, χωρίς να υφίσταται τέτοιο θέμα αφού δεν έχει εκδοθεί σχετική δικαστική απόφαση. Έλεγαν ότι μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα πρέπει να παραδοθεί το κτήριο γιατί θα εκπέσει στο Δημόσιο η ρήτρα αλλά μέχρι σήμερα 6/11/2019 δεν έχει παραδοθεί. Ψέματα για να διαλύσουν τη Μονάδα αν και υπάρχει έτοιμη λύση μετεγκατάστασης στο Ιωσηφόγλειο Ίδρυμα που πληροί τις προϋποθέσεις» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Η αναμονή για κρεβάτι σε προνοιακή μονάδα είναι πάνω από ένα χρόνο, τονίζει η Ομοσπονδία. Aντί να ανοίγουν νέες κλίνες, κλείνουν τις υπάρχουσες «για να γλιτώσουν κονδύλια και να κρύψουν τη γύμνια σε προσωπικό».

Επίσης, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει την κ. Μιχαηλίδου επειδή «αρνείται να υλοποιήσει το Ν.4578/2018 άρθρο 35 και να προχωρήσει στην προκήρυξη διαγωνισμού για τους 300 υπηρετούντες επικουρικούς υπαλλήλους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εργάζονται πάνω από πέντε έτη χωρίς καμία διακοπή». Τέλος του χρόνου λήγουν οι συμβάσεις και απολύονται οι 300 επικουρικοί. Το αποτέλεσμα θα είναι να κλείσουν και άλλα τμήματα Προνοιακών Μονάδων, προειδοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις