ΥΓΕΙΑ

Διοικητές νοσοκομείων - «Όποιος δεν κάνει, απολύεται χωρίς αποζημίωση»

Διοικητές νοσοκομείων - «Όποιος δεν κάνει, απολύεται χωρίς αποζημίωση»
EUROKINISSI / φωτογραφία αρχείου

Αυστηρό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες στέλνει το υπουργείο Υγείας, με αφορμή το κύμα αντιδράσεων που προκλήθηκε από την επιλογή των νέων διοικήσεων στα δημόσια νοσοκομεία.

Η περίπτωση του Κωνσταντίνου Πατέρα, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, δεν ήταν η μόνη που συγκέντρωσε αρνητική κριτική, ωστόσο προβλήθηκε περισσότερο λόγω της ηλικίας του και των αντιδράσεων τοπικών στελεχών της ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «όργιο ρουσφετιών» και «καταποντισμό» της αξιοκρατίας.

Σε υψηλούς τόνους απάντησε η Νέα Δημοκρατία, επισημαίνοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ που διόρισε ως διοικητές νοσοκομείων ανθρώπους με τέσσερα πλαστά πτυχία, όπως στο Κρατικό Νίκαιας και ιδιοκτήτες βουλκανιζατέρ δίχως κανένα πτυχίο, όπως στο Νοσοκομείο Σαντορίνης και διέλυσε τη Δημόσια Υγεία δεν μπορεί να κουνάει το δάκτυλο στην Κυβέρνηση. Οι Έλληνες δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου και μπορούν να κρίνουν πώς στελεχώνει το κράτος η Νέα Δημοκρατία και τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Απευθυνόμενο τόσο στην αντιπολίτευση, όσο και στους ίδιους τους νέους διοικητές, το υπουργείο Υγείας επαναλαμβάνει ότι «οι διοικητές που διορίστηκαν στα νοσοκομεία θα υπογράψουν συμβόλαια με ρήτρα αποδοτικότητας με ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους. Θα αξιολογούνται για το έργο τους κάθε 3 μήνες και από αυτό και μόνο θα κρίνονται. Όποιος κρίνεται ανεπαρκής, θα απολύεται και μάλιστα δίχως καμία απολύτως αποζημίωση».

«Περιπτώσεις αστοχιών η δική μας κυβέρνηση δεν έχει κανένα πρόβλημα να διορθώσει, όπως έκανε σήμερα» προσθέτει. Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας έκανε αποδεκτή την παραίτηση του κ. Πατέρα, σήμερα Τρίτη (26/11/2019).

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει κάνει σαφές ότι οι νέες διοικήσεις θα κριθούν με βάση την αξιολόγηση ανά τρίμηνο σε ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους, όπως και τη διαχείριση της καθημερινότητας των νοσοκομείων, π.χ. από την παρουσία τους στις εφημερίες, στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών κτλ. «Διοικητές, υποδιοικητές, διευθυντές και λοιποί υπεύθυνοι του νοσοκομείου είναι υποχρεωμένοι να είναι στις εφημερίες των νοσοκομείων και να στηρίζουν τις προσπάθειες των γιατρών και των νοσηλευτών» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Τέλος, η ΝΔ υποστηρίζει ότι «η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία θα αλλάξει. Οι αλλαγές που ξεκίνησαν από το υπουργείο Υγείας προχωρούν και οι πολίτες βλέπουν ήδη τη διαφορά».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις