ΥΓΕΙΑ

«Έκλεισε» η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης - Νέος πρόεδρος και στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων

«Έκλεισε» η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης - Νέος πρόεδρος και στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τον καθηγητή Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Γεώργιο Παπαθεοδωρίδη επέλεξε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας για τη θέση του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ).

Ο κ. Παπαθεοδωρίδης είναι Διευθυντής στην Πανεπιστημιακή Γαστρεντερολογική Κλινική και Διευθυντής στη Μονάδα Μεταμόσχευση Ήπατος του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «ΛΑΪΚΟ». Αντικαθιστά τον Ανδρέα Καραμπίνη, Καθηγητή ΕΚΠΑ, Διευθυντή ΜΕΘ Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, στην προεδρία του ΕΟΜ, η παραίτηση του οποίου είχε γίνει δεκτή από τις 5 Νοεμβρίου 2019.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΜ διορίζεται, επίσης, η αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών, Επιστ. Υπεύθυνη ΜΕΘ-ΠΓΝΠ «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ», Φωτεινή Φλίγκου.

Σε θεσμική επιλογή προχώρησε παράλληλα το υπουργείο Υγείας, για τη θέση του προέδρου στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης HTA. Ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Φιλίππου αναλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, τον κρίσιμο ρόλο του προέδρου της επιτροπής, η οποία διαπραγματεύεται τις τιμές των φαρμάκων μετά τη διαδικασία της αξιολόγησης. Υπενθυμίζεται πως και στην προηγούμενη σύνθεση της Επιτροπής, το ρόλο αυτό κρατούσε πάλι ο ΕΟΦ.

Μέσα στην ημέρα, το υπουργείο Υγείας θα ανακοινώσει τη νέα σύνθεση της Επιτροπής. Όσον αφορά στην Επιτροπή Αξιολόγησης (HTA), o ομότιμος καθηγητής Οικονομικών της Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής του ΕΚΠΑ, Γιάννης Υφαντόπουλος, παραιτήθηκε από την υποψηφιότητά του για τη θέση του προέδρου «λόγω ανειλημμένων ακαδημαϊκών υποχρεώσεων», όπως επισημαίνει σε δήλωσή του.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις