ΥΓΕΙΑ

ΟΕΝΓΕ: Απρόκλητη επίθεση με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης στους νοσοκομειακούς γιατρούς

ΟΕΝΓΕ: Απρόκλητη επίθεση με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης στους νοσοκομειακούς γιατρούς
Από την κινητοποίηση των γιατρών στο Ζάππειο
INTIME NEWS

Η επεισοδιακή διακοπή της ημερίδας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) για τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στην παροχή υπηρεσιών υγείας, από εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών, την Τετάρτη (11/12/2019) σημαδεύτηκε από την επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων, τη ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκαν οι διαδηλωτές στο Ζάππειο, αλλά και το προεδρείο του ΠΙΣ που κάλεσε τα ΜΑΤ για να εμποδίσει την είσοδο των νοσοκομειακών γιατρών στην ημερίδα. Στην κινητοποίηση στο Ζάππειο, συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ, της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), καθώς και σωματείων εργαζομένων στη δημόσια και στην ιδιωτική υγεία. Επίσης, συμμετείχαν φοιτητές της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, με απόφαση του Συλλόγου τους.

«Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής με χημικά, γκλομπς και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, στην προσπάθεια τους να μας παρεμποδίσουν ώστε να μην εισέλθουμε και παρέμβουμε στην ημερίδα. Δεν τους πέρασε. Καταφέραμε χάρη στην αποφασιστικότητα μας να σπάσουμε τον αστυνομικό κλοιό και να χαλάσουμε τη φιέστα της ηγεσίας του ΠΙΣ στην οποία επίτιμοι προσκεκλημένοι ήταν “businessmen”, τραπεζίτες, διευθύνοντες σύμβουλοι επιχειρήσεων. Τα τρωκτικά, που οσμίστηκαν "ζεστό κρατικό χρήμα" και ακονίζουν τα μαχαίρια τους διεκδικώντας ο καθένας το δικό του μερίδιο στην αγορά υγείας. Μάλιστα αυτό το χθεσινό αίσχος με την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας κατέδειξε τον έσχατο παραλογισμό:

1. Του μονοπαραταξιακού προεδρείου του ΠΙΣ που κάλεσε τα ΜΑΤ ενάντια σε γιατρούς μέλη Ιατρικών Συλλόγων, δηλαδή μέλη του ίδιου του ΠΙΣ, κάποιοι από τους οποίους ήταν αιρετοί εκλέκτορες της Γ.Σ του ΠΙΣ και κάποιοι μάλιστα μέλη του Δ.Σ του ΠΙΣ για να τους απαγορεύσει την είσοδο σε εκδήλωση του ΠΙΣ και

2. Της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου "Προστασίας του Πολίτη" που έστειλε δυνάμεις καταστολής ενάντια σε γιατρούς και λοιπούς υγειονομικούς. Μετά από αυτόν τον παραλογισμό ηχούν πραγματικά γελοίες οι χθεσινές δηλώσεις της ηγεσίας του ΠΙΣ περί "δημοκρατίας" καθώς και οι επαναλαμβανόμενες προπαγανδιστικές αιτιάσεις του κ. Χρυσοχοΐδη πως τάχα η κρατική καταστολή εφαρμόζεται μόνο ενάντια σε "τρομοκράτες" και σε "εγκληματικά αντικοινωνικά στοιχεία".

Τους προειδοποιούμε. Ο αυταρχισμός και η καταστολή δεν πρόκειται να μας σταματήσει. Όπως δεν τους πέρασε χθες, έτσι δεν θα τους περάσει και γενικά.

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, πιο μαχητικά ενάντια στην πολιτική κυβερνήσεων, Ε.Ε., κεφαλαίου. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας, για την υπεράσπιση των μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων για να μην είναι η υγεία του λαού εμπόρευμα αλλά κατοχυρωμένο κοινωνικό αγαθό» αναφέρει η ΟΕΝΓΕ στην καταγγελία που εξέδωσε.

Διαβάστε επίσης:

Εξαδάκτυλος: Η διαδικασία διαλόγου για το ΕΣΥ και το μέλλον του διακόπηκε βιαίως

«Αιτία πολέμου» οι ΣΔΙΤ στην Υγεία: Γιατί αντιδρούν γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις