ΥΓΕΙΑ

Εξαδάκτυλος: Η διαδικασία διαλόγου για το ΕΣΥ και το μέλλον του διακόπηκε βιαίως

Εξαδάκτυλος: Η διαδικασία διαλόγου για το ΕΣΥ και το μέλλον του διακόπηκε βιαίως
Ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος
INTIME NEWS

Διακόπηκε η ημερίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) στο Ζάππειο, την Τετάρτη (11/12/2019) με θέμα τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στην παροχή υπηρεσιών υγείας, μετά από παρέμβαση εκπροσώπων των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ και ΕΙΝΑΠ) και των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Η ΟΕΝΓΕ είχε προκηρύξει παναττική στάση εργασίας και μαζί με την ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποίησαν κινητοποίηση στο Ζάππειο, χαρακτηρίζοντας αιτία πολέμου τις ΣΔΙΤ στην υγεία.

Ο ΠΙΣ καταγγέλλει τους εκπροσώπους των υγειονομικών για «εισβολή με… δημοκρατικές διαδικασίες». «Οι διαδηλωτές κατάφεραν να εισβάλουν στην αίθουσα όπου είχε ξεκινήσει ήδη ο δημοκρατικός διάλογος για το ΕΣΥ και το μέλλον του, διακόπτοντας ομιλίες, αναρτώντας πανό και απαιτώντας από όλους τους συνέδρους να αποχωρήσουν. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος με την Ημερίδα αυτή, παρουσία Ελλήνων και ξένων ομιλητών εγνωσμένου κύρους, επιδίωξε να ανοίξει για πρώτη φορά τον διάλογο εκ μέρους των γιατρών, επιχειρώντας να προηγηθεί των εξελίξεων ώστε να θέσει τον ιατρικό κόσμο στην πρώτη γραμμή των αποφάσεων» υποστηρίζει ο ΠΙΣ.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος δήλωσε αμέσως μετά τη διακοπή της ημερίδας, ότι «η διαδικασία του διαλόγου διεκόπη βιαίως από ανθρώπους που είχαν προσκληθεί να συμμετάσχουν ώστε να διατυπώσουν την άποψή τους».

Επίσης, η Α΄ αντιπρόεδρος του ΠΙΣ, Άννα Μαστοράκου σημείωσε: «Όταν οι δαπάνες υγείας προβλέπεται να αυξηθούν λόγω της ταχείας δημογραφικής γήρανσης του πληθυσμού μας, ο ΠΙΣ πήρε την πρωτοβουλία να ανοίξει διάλογο ώστε να βρεθούν δόκιμες λύσεις για να μην χάσουν οι ασφαλισμένοι τις παροχές υγείας που έχουν». Τέλος, ο γενικός γραμματέας του ΠΙΣ, Γιώργος Ελευθερίου δήλωσε από την πλευρά του: «Απαραίτητη προϋπόθεση της Δημοκρατίας είναι ο διάλογος. Δυστυχώς σήμερα οι «Δημοκράτες» φίμωσαν τα μικρόφωνα και δεν επέτρεψαν να ακουστεί η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων γιατρών. Ο ΠΙΣ καλεί την ελληνική κοινωνία να καταδικάσει τα φαινόμενα αυτά».

Διαβάστε επίσης:

«Αιτία πολέμου» οι ΣΔΙΤ στην Υγεία: Γιατί αντιδρούν γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία

Ένταση και χημικά στο Ζάππειο - Εισβολή της ΠΟΕΔΗΝ και νοσοκομειακών γιατρών σε ημερίδα του ΠΙΣ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις