ΥΓΕΙΑ

ΕΟΔΥ: Εμβολιασμένο το σύνολο παιδιών και εφήβων που φιλοξενούνται στη Μόρια και στον Καρά Τεπέ

ΕΟΔΥ: Εμβολιασμένο το σύνολο παιδιών και εφήβων που φιλοξενούνται στη Μόρια και στον Καρά Τεπέ
Οι πρόσφυγες και μετανάστες θα εμβολιάζονται άμεσα κατά την άφιξή τους στο νησί
ΕΟΔΥ

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ολοκλήρωσε επιτυχώς τον μαζικό εμβολιασμό παιδιών και εφήβων στη Μυτιλήνη, σε συνεργασία με τους «Γιατρούς του Κόσμου» και την υποστήριξη του Ελληνικού Στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο εμβολιασμός πραγματοποιήθηκε από την Τρίτη 10/12 έως και το Σάββατο 14/12 στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ καθώς και σε δομές φιλοξενίας μονογονεϊκών οικογενειών, ασυνόδευτων ανηλίκων και ευάλωτων ομάδων της ΜΚΟ «Ηλιαχτίδα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον το σύνολο παιδιών και εφήβων που φιλοξενούνται στη Μυτιλήνη είναι εμβολιασμένο, καθώς ο καθολικός εμβολιασμός των προσφύγων και μεταναστών των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών και των Κέντρων Φιλοξενίας της ενδοχώρας, αποτελεί υψηλή προτεραιότητα του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Επίσης, από εδώ και πέρα οι πρόσφυγες και μετανάστες θα εμβολιάζονται άμεσα κατά την άφιξή τους στο νησί, ενώ θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση οι τακτικοί εμβολιασμοί προσφύγων και μεταναστών στα υπόλοιπα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού του υπουργείου Υγείας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr