ΥΓΕΙΑ

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Μόνο έκτακτα χειρουργεία - Αναβάλλονται όλα τα απογευματινά ιατρεία

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Μόνο έκτακτα χειρουργεία - Αναβάλλονται όλα τα απογευματινά ιατρεία
INTIME NEWS

Έκτακτες αλλαγές στα προγραμματισμένα χειρουργεία αλλά και στα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων, επιβάλλει το σχέδιο αντιμετώπισης των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού στη χώρα μας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, λόγω της αναμενόμενης αύξησης στη ζήτηση των υπηρεσιών των νοσοκομείων, το πρόγραμμα των χειρουργείων προσαρμόζεται άμεσα, μέχρι νεοτέρας, και θα καλύπτει μόνο τα έκτακτα περιστατικά και τα περιστατικά εκείνα τα οποία δεν δύναται να αναβληθούν.

Επίσης, αναβάλλονται όλα τα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων, μέχρι νεοτέρας.

Ως προς τον έλεγχο των δειγμάτων για πιθανά κρούσματα κοροναϊού, προστίθενται άλλα δύο νοσοκομεία στα εργαστήρια που λειτουργούσαν μέχρι σήμερα.

Συγκεκριμένα, από σήμερα, Τετάρτη (11/03/2020) ξεκίνησε να λειτουργεί το εργαστήριο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Επίσης, από αύριο θα λειτουργήσουν τα εργαστήρια των νοσοκομείων «Αττικόν» και του Πανεπιστημιακού της Λάρισας. Έτσι αυξάνονται σε 7 τα εργαστήρια πανελλαδικά, τα οποία θα εκτελούν εξετάσεις για τον κοροναϊό (Παστέρ, ΕΚΠΑ, ΑΠΘ, ΠΑΓΝΗ, Ρίο, Αττικόν, Λάρισα).

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

2.000 προσλήψεις επαγγελματιών υγείας

Για την ενίσχυση των αυξημένων αναγκών του συστήματος υγείας το υπουργείο Υγείας προχωρά άμεσα στην πρόσληψη 2.000 επαγγελματιών υγείας σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ. Οι 1.500 θέσεις αφορούν νοσηλευτές και οι 500 λοιπό επικουρικό προσωπικό (πληρώματα ασθενοφόρων-διασώστες, τραυματιοφορείς, παραϊατρικό προσωπικό, φυσικοθεραπευτές κ.α.). Οι συμβάσεις θα έχουν διετή διάρκεια. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη προκήρυξη «έτρεχε» από τις 24 Φεβρουαρίου 2020, ωστόσο προσαρμόστηκε στις τρέχουσες συνθήκες, αυξάνοντας κατά 500 τις θέσεις.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα ανακοινώθηκαν άλλα 10 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Το σύνολο των προσβληθέντων από το νέο κοροναϊό, ανέρχεται πλέον σε 99, από τους οποίους 95 είναι ελληνικής καταγωγής και 4 ξένης υπηκοότητας.

Τρεις από τους ασθενείς νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών και του ΑΧΕΠΑ. Όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται.

Είκοσι εννέα νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Μυτιλήνη και 68 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους. Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για το νέο κοροναϊό, Σωτήρη Τσιόδρα.

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός στην Ελλάδα: 2.000 προσλήψεις επαγγελματιών υγείας - Μέχρι 15/3 οι αιτήσεις

Κοροναϊός: Αυτά είναι τα νοσοκομεία αναφοράς σε όλη την Ελλάδα

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Στα 99 πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα - 10 νέα ανακοινώθηκαν σήμερα (11/03)

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις