ΥΓΕΙΑ

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Πάνω από 100 υγειονομικοί σε καραντίνα σε όλη τη χώρα

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Πάνω από 100 υγειονομικοί σε καραντίνα σε όλη τη χώρα
INTIME NEWS

Έκκληση στον υπουργό Υγείας και στον ΕΟΔΥ απευθύνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), προκειμένου να διευρυνθεί η οδηγία για τον εργαστηριακό έλεγχο του νέου κοροναϊού, καθώς οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και τα Κέντρα Υγείας είναι εκτεθειμένοι στον κίνδυνο.

«Μετά τα συμβάντα στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας και Ρίου, ήρθε να προστεθεί το Νοσοκομείο της Κοζάνης προχθές (09/03/2020) με τον ασθενή να μεταφέρεται από το Κέντρο Υγείας Σιάτιστας χωρίς να θεωρείται ύποπτο κρούσμα από τον ΕΟΔΥ και χθες (10/03/2020) το Νοσοκομείο "Αλεξάνδρα" όπου ασθενής προσήλθε στα Επείγοντα το πρωί, εξετάστηκε επί ώρες και νοσηλεύτηκε χωρίς καμία προφύλαξη έως τις 4μ.μ. στην παθολογική κλινική» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, πάνω από 100 υγειονομικοί είναι σε καραντίνα. «Κάθε ημέρα τίθενται σε κατ’ οίκον περιορισμό οι εργαζόμενοι που εκτέθηκαν στον κοροναϊό. Αρκετοί συνάδελφοι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και πρέπει να υπάρξει ειδική αντιμετώπιση. Στο υγειονομικό προσωπικό έγινε περικοπή αδειών και των χρωστούμενων ρεπό με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Οι ειδικές άδειες που θα δοθούν θα πρέπει να ισχύσουν και για τους υγειονομικούς που είναι γονείς, που τίθεται εν αμφιβόλω με βάση την απόφαση του Υπουργού. Οι συνάδελφοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες με βάση όσα είπε ο Υπουργός Υγείας θα πρέπει να μείνουν σπίτι τους για να μην έρθουν σε επαφή με πιθανόν κρούσμα κοροναϊου. Πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα και να προσληφθεί προσωπικό» τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Τέλος, η Ομοσπονδία ζητά από το υπουργείο Υγείας να διορθωθεί η οδηγία και οι γιατροί των νοσοκομείων ή κέντρων υγείας να μπορούν να λαμβάνουν δείγμα όταν κρίνουν ότι κάποιο περιστατικό θεωρείται ύποπτο κρούσμα, με δική τους πρωτοβουλία και όχι κατόπιν επικοινωνίας με τον ΕΟΔΥ.

Διαβάστε επίσης:

Προσλήψεις στην Υγεία θα προβλέπει η ΠΝΠ του υπουργείου Οικονομικών

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Οδηγίες σε φοιτητές, μαθητές και ταξιδιώτες από την Τουρκία

Κοροναϊός: 5 μέρες διαρκεί η ασυμπτωματική φάση της νόσου

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις