ΥΓΕΙΑ

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Τι συνέβη στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Τι συνέβη στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»
INTIME NEWS

Δύο φορές απολύμανση έγινε το πρωί της Τετάρτης (11/03/2020) στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Αλεξάνδρα», το οποίο λειτουργεί κανονικά.

Ο λόγος της απολύμανσης είναι ότι υπήρξε επιβεβαιωμένο κρούσμα, το οποίο δεν απομονώθηκε εξ αρχής, με αποτέλεσμα να μπουν σε «καραντίνα» 7 υγειονομικοί. Το περιστατικό δημοσιοποίησε αρχικά η ΠΟΕΔΗΝ, και τώρα αρμόδιες πηγές το επιβεβαιώνουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί της Τρίτης (10/03/2020) ένας άνδρας, 77 ετών, κάλεσε το ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στην πρωινή εφημερία του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα».

Ο άνδρας δεν είχε ταξιδιωτικό ιστορικό. Εξετάστηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και μετέβη στο Ακτινολογικό. Από την ακτινογραφία κρίθηκε ότι πρέπει να μπει για νοσηλεία στην Παθολογική κλινική, καθώς διαγνώστηκε αρχή πνευμονίας. Ταυτόχρονα, λήφθηκε επίχρισμα.

Στις 22:00 το δείγμα βγήκε θετικό και ξεκίνησε από τον ΕΟΔΥ η ιχνηλάτηση των επαφών του άνδρα. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Σωτηρία», το οποίο είναι κέντρο αναφοράς.

Επτά άνθρωποι αξιολογήθηκαν ως «ύποπτες» επαφές και βρίσκονται σε απομόνωση στις οικίες τους, με οδηγίες από τον ΕΟΔΥ. Πρόκειται για 2 γιατρούς από τα ΤΕΠ, 2 άλλους γιατρούς της Παθολογικής, 1 νοσηλεύτρια της Παθολογικής και 2 άτομα από το πλήρωμα του ασθενοφόρου.

Μετά την απολύμανση των χώρων σήμερα το πρωί, το νοσοκομείο λειτούργησε κανονικά.

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Μόνο έκτακτα χειρουργεία - Αναβάλλονται όλα τα απογευματινά ιατρεία

Κοροναϊός στην Ελλάδα: 2.000 προσλήψεις επαγγελματιών υγείας - Μέχρι 15/3 οι αιτήσεις

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Πάνω από 100 υγειονομικοί σε καραντίνα σε όλη τη χώρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις