Κορονοϊός στην Ελλάδα: 50.000 μάσκες και γάντια για τους γιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Newsbomb

INTIME NEWS

Η Περιφέρεια Αττικής παρέδωσε 50.000 προστατευτικές μάσκες προσώπου και 50.000 γάντια στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, για να καλύψει τις ανάγκες των γιατρών - μελών του που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην προμήθεια του απαραίτητου προστατευτικού υλικού, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ήδη έχουν γίνει 1.800 αιτήσεις από γιατρούς που επιθυμούν να λάβουν το υλικό. Oι υπηρεσίες του ΙΣΑ ετοιμάζουν τις συσκευασίες και οι πρώτες 300 αποστολές με κούριερ έχουν πραγματοποιηθεί.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ και περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε σχετικά: «Προτεραιότητα και καθήκον μας είναι να συνδράμουμε στην καλύτερη προάσπιση της υγείας των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την προστασία της δημόσιας υγείας. Η ασφάλεια του υγειονομικού προσωπικού αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για να μη καταρρεύσει το σύστημα υγείας. Η πολιτεία θα πρέπει εδώ και τώρα να διασφαλίσει το απαραίτητο προστατευτικό υλικό (γάντια, μάσκες, αντισηπτικό κ.τ.λ.) σε όλους τους υγειονομικούς και να προσδιορίσει ασφαλείς συνθήκες εργασίας. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι γιατροί μας και το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό θα παραμείνουν υγιείς για να δώσουν τη μάχη. Σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, θα συμβάλλουμε με όσα μέσα διαθέτουμε στην εθνική προσπάθεια για τη διαχείριση της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης».

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Μείωση του ΦΠΑ ζητούν οι φαρμακοποιοί

Μείωση του συντελεστή ΦΠΑ από το 24% που είναι σήμερα, στο 6% για τα προϊόντα που παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση λόγω κορονοϊού ζητεί ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), με επείγουσα επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη. Την επιστολή κοινοποιεί επίσης στους υπουργούς Οικονομικών και Υγείας.

Πρόκειται για προϊόντα όπως χειρουργικές μάσκες, μάσκες με ειδικά φίλτρα, γάντια από λάτεξ, βινύλιο και νιτρίλιο, αντισηπτικά διαλύματα και γέλες, χειρουργικές ποδιές, ποδονάρια, σκούφους και άλλα, τα οποία χρησιμοποιούνται ευρύτατα για την πρόληψη της επιμόλυνσης από τον ιό Covid-19.

Όλα τα παραπάνω προϊόντα πωλούνται στο συντελεστή 24% του ΦΠΑ, εκτός από λίγα τα οποία έχουν πιστοποίηση ως ιατροτεχνολογικά προϊόντα και πωλούνται στο συντελεστή 13%. Τα περισσότερα από αυτά τα προϊόντα χρησιμοποιούνται πλέον από το ευρύ κοινό για την ατομική προστασία και την προσωπική υγιεινή. Άλλα χρησιμοποιούνται κυρίως από το υγειονομικό προσωπικό ολόκληρης της χώρας και πάλι όμως η χρήση τους έχει αυξηθεί ραγδαία.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Η Κομισιόν ενέκρινε δάνειο για την ενίσχυση δημιουργίας εμβολίου

Κορονοϊός: Ποιος είναι ο «ασθενής μηδέν»

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Σιώρας - «Βόμβα για την υγεία του λαού, οι ελλείψεις προσωπικού»

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved