ΥΓΕΙΑ

ΕΟΠΥΥ: Ηλεκτρονικά ο αριθμός εξυπηρέτησης και ο χρόνος αναμονής στα φαρμακεία για τους ασφαλισμένους

ΕΟΠΥΥ: Ηλεκτρονικά ο αριθμός εξυπηρέτησης και ο χρόνος αναμονής στα φαρμακεία για τους ασφαλισμένους
INTIME NEWS

Η πανδημία του νέου κορονοϊού έγινε αφορμή για την επίσπευση τεχνολογικών παρεμβάσεων και νέων ψηφιακών υπηρεσιών, με στόχο την καλύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.

Στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ το τελευταίο διάστημα έχουν εφαρμοστεί σημαντικές αλλαγές. Τώρα, ολοκληρώνεται το έργο που δίνει τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους να προμηθεύονται αριθμό προτεραιότητας στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ με χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή ή του κινητού τηλεφώνου τους. Έτσι θα γνωρίζουν το μέσο χρόνο αναμονής πριν φτάσουν στο φαρμακείο. Το έργο θα ξεκινήσει σύντομα στα 12 μεγαλύτερα φαρμακεία του Οργανισμού σε όλη την Ελλάδα περιορίζοντας ουσιαστικά τις αναμονές.

«Όλες οι τεχνολογικές παρεμβάσεις στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ γίνονται με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων που παραλαμβάνουν τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) από τα φαρμακεία του Οργανισμού» δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Βασίλης Πλαγιανάκος. «Η νέα υπηρεσία που δίνει τη δυνατότητα στον ασφαλισμένο να παίρνει νούμερο εξυπηρέτησης ηλεκτρονικά και να βλέπει την ώρα αναμονής, ώστε να έρχεται στο φαρμακείο λίγο πριν να εξυπηρετηθεί, θα μειώσει σημαντικά τους χρόνους αναμονής. Μαζί με την επέκταση των ραντεβού και σε άλλα φαρμακεία, η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων θα γίνεται πλέον χωρίς καθυστερήσεις. Παράλληλα οι παρεμβάσεις σε πολλά φαρμακεία θα αλλάξουν το επίπεδο εξυπηρέτησης για όσους προσέρχονται σε αυτά. Τέλος, ο ΕΟΠΥΥ σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσει να διαθέτει τα ΦΥΚ από τα φαρμακεία του, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, όπως γίνεται μέχρι σήμερα».

Πολλά από τα μέτρα που εφαρμόστηκαν (όπως το σύστημα των ραντεβού για την παραλαβή ΦΥΚ από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, η διάθεση ΦΥΚ από τα ιδιωτικά φαρμακεία, η άυλη συνταγογράφηση κ.α.) έχουν ήδη μεγάλη αποδοχή από τους ασφαλισμένους και θα συνεχιστούν και μετά τη λήξη των περιορισμών που επιβάλλει η πανδημία. Μάλιστα, για κάποια από αυτά αναμένεται και η επέκτασή τους, ενώ σύντομα θα τεθούν σε εφαρμογή νέες παρεμβάσεις με στόχο να βελτιώσουν σε πιο μόνιμη βάση την καθημερινότητα των ασφαλισμένων, σημειώνει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Bήμα προς βήμα το σχέδιο για επιστροφή στην κανονικότητα - Οι κρίσιμες ημερομηνίες

Κορονοϊός: Συγκλονίζει η οικογένεια του 35χρονου - «Δεν κάπνιζε, δεν είχε πρόβλημα υγείας»

Κορονοϊός - Σχολεία: Εισηγήσεις, «αγκάθια» και κρίσιμες ημερομηνίες - Τι θα γίνει με τις πανελλήνιες

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ξαφνικά η σύζυγος Έλληνα δημοσιογράφου - Ξεψύχησε στην αγκαλιά του

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις