ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Δωρεά υγειονομικού υλικού από την «ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ»

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Δωρεά υγειονομικού υλικού από την «ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ»
INTIME NEWS

Στην προσπάθεια κατά του κορονοϊού συμβάλλει η «Φαρμασέρβ-Λίλλυ». Από την πρώτη στιγμή διαβεβαίωσε με ανακοίνωσή της, τους Επιστήμονες Υγείας και όλους τους πολίτες, ότι θα διασφαλίσει τον εφοδιασμό της αγοράς και την ομαλή πρόσβαση των ασθενών στα φάρμακα και λοιπά προϊόντα της.

Η Φαρμασέρβ–Λίλλυ συμβάλλει και στην προσπάθεια εύρεσης καινοτόμων λύσεων κατά του ιού συμμετέχοντας σε προγράμματα κλινικής έρευνας ανάπτυξης νέου φαρμάκου. Συγχρόνως, όλα τα υπόλοιπα προγράμματα κλινικής έρευνας της εταιρείας, τα οποία είναι σε εξέλιξη συνεχίζονται κανονικά και όλοι οι ασθενείς που συμμετέχουν, έχουν πλήρη πρόσβαση στα φάρμακα τους.

Από την αρχή της κρίσης, η Φαρμασέρβ-Λίλλυ εφάρμοσε μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, με διακοπή των επισκέψεων των ιατρικών επισκεπτών και των υπευθύνων κλινικών δοκιμών σε όλες τις δομές υγείας, των μετακινήσεων και των ταξιδιών. Παράλληλα, εξασφάλισε την εύρυθμη λειτουργία όλων των τμημάτων με εργασία από το σπίτι, εξαιρουμένων μόνο των εργαζομένων του τμήματος εξυπηρέτησης πελατών και τροφοδοσίας της αγοράς, παρέχοντάς τους όμως συνθήκες υψηλής προστασίας.

Επιπροσθέτως, πήρε την απόφαση να συνδράμει στη μάχη κατά της νόσου COVID-19 και την προάσπιση της δημόσιας υγείας, με δωρεά υγειονομικού υλικού προς το υπουργείο Υγείας, για να χρησιμοποιηθεί από το υπουργείο Υγείας και τους εποπτευόμενους φορείς του, στην προσπάθεια καταπολέμησης της νόσου COVID-19.

Πιο συγκεκριμένα, η δωρεά της Φαρμασέρβ-Λίλλυ αφορά στο παρακάτω υγειονομικό υλικό:

• 4.000 Μάσκες (3 φύλλων, Οδοντιατρικές–Χειρουργικές κατά τα πρότυπα του ΕΛΟΤ ΕΝ 14683/2005 που φέρουν σήμανση CE στη συσκευασία)

• 386 Ολόσωμες φόρμες προστασίας (με ενσωματωμένο κάλυμμα κεφαλής & κάτω άκρων, κατά τα πρότυπα του ΕΛΟΤ)

• 255 Προστατευτικά Γυαλιά Ματιών (με φαρδείς βραχίονες, φακούς με αντιθαμβωτική επίστρωση, που πληρούν τις προδιαγραφές της ΕΝ 374-1 & φέρουν σήμανση CE).

Επίσης έχει προχωρήσει σε δωρεές υλικών στις παρακάτω δομές συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της νόσου COVID-19:

• προς την Α΄ Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

• προς το Κ.Ψ.Υ. Σερρών

• προς το Νοσοκομείο Άργους

• προς την Α’ Παιδιατρική Κλινική του Π.Γ.Ν. Παίδων Αγία Σοφία.

Η εταιρεία σχεδιάζει περαιτέρω δωρεές και προς άλλα ιδρύματα, για να συνεχίσει την προσπάθεια.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Με μάσκα η επιστροφή στην κανονικότητα - Πού θα είναι υποχρεωτική - Η σωστή χρήση της

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις