ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός - Αποκάλυψη-σοκ: Ο φονικός ιός «κυκλοφορούσε» στην Ευρώπη από τον Δεκέμβριο

Κορονοϊός - Αποκάλυψη-σοκ: Ο φονικός ιός «κυκλοφορούσε» στην Ευρώπη από τον Δεκέμβριο
ASSOCIATED PRESS

Κορονοϊός - Όλες οι Ειδήσεις: Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη πως υπήρχε κρούσμα κορονοϊού στην Ευρώπη ήδη από τον Δεκέμβριο προκαλώντας ερωτηματικά.

Συγκεκριμένα ένα νοσοκομείο στη Γαλλία ανακάλυψε ότι είχε νοσηλεύσει άνδρα με Covid-19, την ασθένεια που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, από τις 27 Δεκεμβρίου. Η αποκάλυψη, σύμφωνα με πληροφορίες από το Reuters, προέκυψε μετά την εξέταση δειγμάτων από 24 ασθενείς που υποδέχθηκε το νοσοκομείο Avicenne and Jean Verdier τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο και τα δείγματα των οποίων είχαν βρεθεί αρνητικά για γρίπη.

«Από τους 24 είχαμε έναν που ήταν θετικός στον κορωνοϊό στις 27 Δεκεμβρίου» δήλωσε ο γιατρός Yves Cohen στο κανάλι BFM TV.

Η Γαλλία είχε ανακοινώσει επίσημα τα τρία πρώτα κρούσματα κορωνοϊού στις 24 Ιανουαρίου. Επρόκειτο για δύο ασθενείς στο Παρίσι και έναν στο Μπορντό. Ο Cohen επεσήμανε ότι είναι ακόμη νωρίς για να γνωρίζουν οι ειδικοί αν ο ασθενής της 27ης Δεκεμβρίου ήταν ο «ασθενής μηδέν» της Γαλλίας. Όμως, είναι σημαντικό να γνωρίζουν ποια ήταν η πρώτη περίπτωση, προκειμένου να κατανοήσουν τον τρόπο εξάπλωσης του ιού.

«Ήταν άρρωστος για 15 ημέρες και μόλυνε τα δύο παιδιά του, αλλά όχι τη σύζυγό του, η οποία εργάζεται σε σούπερ μάρκετ. Εξεπλάγη, δεν ήξερε πώς μολύνθηκε. Δεν είχε κάνει ταξίδια. Η μόνη επαφή που είχε ήταν με τη σύζυγό του», δήλωσε ο Cohen αναφερόμενος στον ασθενή, ο οποίος επέζησε.

Η σύζυγός του εργαζόταν στον πάγκο σούσι σε σούπερ μάρκετ, κοντά σε συναδέλφους κινεζικής καταγωγής. Δεν είναι ξεκάθαρο αν κάποιος από αυτούς είχε ταξιδέψει στην Κίνα, κάτι που πρέπει να ερευνήσουν οι τοπικές υγειονομικές αρχές, σημείωσε ο Cohen. «Αναρωτιόμαστε αν ήταν ασυμπτωματική. Μπορεί να είναι ο ασθενής μηδέν, αλλά ίσως υπάρχουν και άλλοι, σε άλλες περιοχές», επεσήμανε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βεντέτα στα Ανώγεια - Καλομοίρης: «Τον πυροβόλησα, δεν έβλεπα τίποτα μπροστά μου»