Νοσοκομείο Νίκαιας: Αναστολή της εφημερίας της Πνευμονολογικής Κλινικής ζητούν οι γιατροί

Newsbomb

INTIME NEWS (φωτογραφία αρχείου)

Πενήντα πέντε βαρέως πάσχοντες ασθενείς νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στην Πνευμονολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας-Πειραιά, ενώ ο αριθμός των κλινών της κλινικής είναι 27.

Στην κλινική υπηρετούν μόνο δύο ειδικευόμενοι γιατροί, εκ των οποίων ο ένας είναι πνευμονολόγος. Παρά την έλλειψη προσωπικού, εδώ και δύο μήνες η εφημερία της κλινικής από 8ωρη μετατράπηκε σε 24ωρη, χωρίς ανάλογη αύξηση του ήδη μειωμένου προσωπικού της, σύμφωνα με τη διευθύντρια της Πνευμονολογικής κλινικής, Ευσταθία Ευαγγελοπούλου.

Πλέον, η νοσηλεία των ασθενών έχει γίνει επισφαλής, επισημαίνει η διευθύντρια σε νέα αναφορά της –έχουν προηγηθεί και άλλες- προς τη διοίκηση του νοσοκομείου και προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Οι γιατροί ζητούν να ανασταλεί η εφημερία της κλινικής, την Παρασκευή (15/05/2020), καθώς και εκ του νόμου είναι υποχρεωτικό να υπάρχουν κενές κλίνες. Επίσης, να επιστρέψει η κλινική στο προηγούμενο καθεστώς της 8ωρης εφημερίας, καθώς δεν έχει στελεχωθεί ανάλογα, για να διαχειριστεί μεγαλύτερο όγκο ασθενών.

Την εισήγηση της διευθύντριας της Πνευμονολογικής κλινικής υιοθετεί και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), η οποία ζητά από τον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Ροϊλό την αναστολή της αυριανής εφημερίας.

Διαβάστε επίσης:

Άρση μέτρων - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Δείτε πώς θα ανοίξουν οι παραλίες αυτό το Σαββατοκύριακο

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved