H Astrazeneca υπόσχεται 200 εκατ. δόσεις εμβολίου για τον κορονοϊό τον μήνα από τον Απρίλιο

Newsbomb

Η AstraZeneca αναμένει ότι θα έχει αυτό τον μήνα έτοιμες περισσότερες από 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της κατά της COVID-19, το οποίο έχει αναπτύξει σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Πασκάλ Σεριότ, αυτό σημαίνει ότι η παραγωγή της θα αυξηθεί σε πάνω από 200 εκατομμύρια μηνιαίως από τον Απρίλιο.

Ο επικεφαλής για την βιοφαρμακευτική έρευνα και ανάπτυξη της βρετανικής φαρμακοβιομηχανίας, Mene Pangalos (Μενέλαος Πάγκαλος), δήλωσε ότι η εταιρεία περιμένει τα στοιχεία για το τελικό στάδιο δοκιμών του εμβολίου κορονοϊού της στις ΗΠΑ πριν από τα τέλη Μαρτίου.

H AstraZeneca προβλέπει ταχύτερη αύξηση των κερδών της φέτος καθώς η ισχυρή ζήτηση για τη θεραπεία της κατά του καρκίνου και άλλες νέες θεραπείες ενισχύουν τη φαρμακοβιομηχανία που δεσμεύθηκε να μη βγάλει κέρδη από το εμβόλιο της για τον κορονοϊό κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Όπως ανέφερε η εταιρεία, αναμένει τα έσοδά της για το 2021 να αυξηθούν με χαμηλό διψήφιο ποσοστό και τα βασικά κέρδη της στα 5 δολάρια ανά μετοχή από 4,75 δολάρια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων: Χιόνια, θυελλώδεις άνεμοι και τσουχτερό κρύο

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved