ΥΓΕΙΑ

ΜΕΘ: Τελειώνουν οι κλίνες στην Αττική σε λίγες μέρες - Μεταφορές ασθενών από ένα νοσοκομείο σε άλλο

ΜΕΘ: Τελειώνουν οι κλίνες στην Αττική σε λίγες μέρες - Μεταφορές ασθενών από ένα νοσοκομείο σε άλλο
INTIME NEWS

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η ΠΟΕΔΗΝ για την κατάσταση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στην Αττική. Την άμεση επίταξη των 200 κλινών του ιδιωτικού τομέα ζήτησαν νωρίτερα, οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Η κατάσταση μέρα με τη μέρα ζορίζει, αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος. Οι μεταφορές ασθενών με κορονοϊό από γεμάτες κλινικές νοσοκομείων σε άλλα νοσοκομεία είναι συνεχείς, όπως και οι μεταφορές διασωληνωμένων περιστατικών προς τις ελάχιστες κλίνες Εντατικής που απομένουν κενές. «Μεγάλη προσοχή! Με τόσους νοσηλευόμενους ασθενείς, δεν θα έχουμε διαθέσιμες ΜΕΘ σε λίγες μέρες» προειδοποιεί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, οι κλίνες ΜΕΘ για κορονοϊό που λειτουργούσαν μέχρι χθες (17/02/2021) στα νοσοκομεία της Αττικής ήταν 217. Στο Αττικό, με μετακινήσεις προσωπικού, είναι από σήμερα διαθέσιμη ως ΜΕΘ κορονοϊού, η καρδιοχειρουργική μονάδα 10 κλινών.

Στο Θριάσιο για να λειτουργήσουν δύο επιπλέον κλίνες ΜΕΘ για κορονοϊό, μεταφέρονται αυτή την ώρα δύο διασωληνωμένα γενικά περιστατικά σε άλλες ΜΕΘ νοσοκομείων. Οι 8 κλίνες γενικής ΜΕΘ θα μειωθούν σε έξι και μεταφέρονται γιατροί, νοσηλευτές και αναπνευστήρες.

Στο Νοσοκομείο ΚΑΤ, λόγω έλλειψης προσωπικού εξακολουθούν να λειτουργούν 7 κλίνες για γενικά περιστατικά από τη νέα ΜΕΘ 30 κλινών που εγκαινιάσθηκε πρόσφατα. Η προοπτική είναι να λειτουργήσουν οι 15 κλίνες.

Και η διαθεσιμότητα απλών κλινών, όμως, περιορίζεται. Χθες, Τετάρτη στο Αττικό εισήχθησαν 29 ασθενείς και συνολικά οι νοσηλευόμενοι είναι περί τους 110. Το Θριάσιο Νοσοκομείο εφημερεύει σήμερα με διαθέσιμα κρεβάτια 2 στα 51. Για να βγάλει την εφημερία θα αναγκαστεί να κάνει διακομιδές ασθενών, επισημαίνει ο κ. Γιαννάκος.

Το Νοσοκομείο Ελπίς είναι γεμάτο με 42 ασθενείς από διακομιδές ασθενών από άλλα νοσοκομεία, το «Αμαλία Φλέμιγκ» έφθασε τους 100 ασθενείς, το «Σωτηρία» έφθασε τους 300 ασθενείς εκ των οποίων 79 στις ΜΕΘ. Η «Παμμακάριστος» νοσηλεύει 50 ασθενείς με κορονοϊό, σχεδόν γεμάτη. Οι Παθολόγοι εξέφρασαν εγγράφως κραυγή αγωνίας. Χωρίς κανένα πνευμονολόγο νοσηλεύουν περιστατικά κορονοϊού τα οποία διακομίζονται αμέσως για νοσηλεία στην Παμμακάριστο χωρίς να έχουν σταθεροποιηθεί πριν, σε πιο στελεχωμένα νοσοκομεία.

Η κατάσταση στην Αττική

ΚΑΤ: 7 ασθενείς - γεμάτη

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 14 ασθενείς - γεμάτη

ΕΛΠΙΣ: 6 ασθενείς - γεμάτη

ΝΜΙΤΣ: 4 ασθενείς - γεμάτη

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 11 ασθενείς - γεμάτη

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ: 12 ασθενείς - γεμάτη

ΘΡΙΑΣΙΟ: 11 ασθενείς - 1 κλίνη κενή και ετοιμάζονται άλλες 2

ΑΤΤΙΚΟ: 20 ασθενείς - 13 κλίνες κενές

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: 35 ασθενείς - 9 κλίνες κενές

ΣΩΤΗΡΙΑ: 79 ασθενείς - 5 μόνο κλίνες κενές

ΣΥΝΟΛΟ ΚΛΙΝΩΝ: 227 και 2 που ετοιμάζονται στο Θριάσιο

ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΕΣ: 199

ΚΕΝΕΣ: 28 και 2 που ετοιμάζονται.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Μείωση στον λογαριασμό της ΔΕΗ για τα νοικοκυριά που έμειναν χωρίς ρεύμα