Εμβόλιο Johnson & Johnson - Τζανάκης: Πιο σπάνιες οι θρομβώσεις από ό,τι με το εμβόλιο Astrazeneca

Newsbomb

AP PHOTO

Για το εμβόλιο της Johnson & Johnson για το οποίο, όπως είπε, «είναι πιο σπάνιο το φαινόμενο των θρομβώσεων» από ό,τι με το εμβόλιο της Astrazeneca μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Στο εμβόλιο της Johnson & Johnson οι πρώτες δόσεις του οποίου φτάνουν σήμερα, Τετάρτη, στην Ελλάδα, την ώρα που στις ΗΠΑ σταμάτησαν οι εμβολιασμοί μετά από περιστατικά θρομβώσεων αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης.

Όπως είπε στο MEGA «είναι ακόμα πιο σπάνιο το φαινόμενο από ό,τι στην AstraZeneca, αν αποδειχτεί ότι υπάρχει σύνδεση των θρομβώσεων με αυτό το εμβόλιο».

Σύμφωνα με τον ίδιο «φαίνεται ότι χτυπάει περισσότερο γυναίκες, σχετικά νέες».

Ο κ. Τζανάκης τόνισε, ωστόσο, ότι «πολλά φάρμακα, κοινά, που παίρνουμε όλοι μας, κάνουν το ίδιο σύνδρομο. Συνεχίζουμε να δίνουμε αυτά τα φάρμακα γιατί σώζουν ζωές, έναντι των σπάνιων περιστατικών που μπορεί να προκύψουν».

«Ο κόσμος δεν πρέπει να φοβάται τον εμβολιασμό, γιατί η πιθανότητα να νοσήσει από τον κορονοϊό είναι κατά πολύ μεγαλύτερη» τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας.

«Υπάρχει ένας ψυχαναγκασμός και αυθυποβολή. Ένα περιστατικό θρόμβωσης θα σε οδηγήσει στο νοσοκομείο. Να μη φοβούνται οι πολίτες με έναν πονοκέφαλο. Τίποτα στην ιατρική δεν είναι ακίνδυνο. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει, αλλά πρέπει με ψυχραιμία να αποφασίζει να κάνει το εμβόλιο», εξήγησε ο κ. Τζανάκης

Αναφερόμενος στην εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, ο κ. Τζανάκης είπε ότι «με εξαίρεση τους δείκτες των μονάδων και των θανάτων, υπάρχει σταθεροποίηση στις νοσηλείες και στα κρούσματα, μια οριζοντίωση. Το κύμα αυτό έχει μεγάλη διάρκεια. Η φάση της επιπέδωσης της καμπύλης θα διαρκέσει κατά πάσα πιθανότητα. Δεν πρέπει να δίνουμε βάση στα κρούσματα, γιατί τώρα με τα self-test θα βλέπουμε μεγάλους αριθμούς».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες: «Αυτογκόλ» των Γάλλων – Η ενδιάμεση λύση «τορπιλίζει» την πρόταση για τις Belh@rra

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved