ΠΟΕΔΗΝ: Αυτή είναι η αλήθεια για τους εμβολιασμούς του υγειονομικού προσωπικού

Διονυσία Προκόπη

INTIME NEWS

«Να πάψουν να συκοφαντούν το υγειονομικό προσωπικό» για τη συμμετοχή στον εμβολιασμό έναντι του κορονοϊού, ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Η ΠΟΕΔΗΝ παραθέτει στοιχεία για τους εμβολιασμούς στο υγειονομικό προσωπικό του ΕΣΥ, με αφορμή δηλώσεις του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, το πρωί της Πέμπτης (06/05/2021). «Πάνω από το 85% των ιατρών στα Νοσοκομεία μας έχουν εμβολιαστεί. Σε νοσηλευτές, βοηθούς, διοικητικό, τεχνικό και λοιπό προσωπικό, τα ποσοστά δεν είναι ακόμα ικανοποιητικά» είπε ο κ. Κικίλιας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Η Ομοσπονδία αντιτείνει ότι το αθροιστικό ποσοστό αυτών που έχουν εμβολιασθεί, αυτών που έχουν αντισώματα επειδή νόσησαν με covid-19, αυτών που είναι στις λίστες με προγραμματισμένο ραντεβού για εμβολιασμό και αυτών που δεν μπορούν να εμβολιαστούν με ιατρική εντολή, ξεπερνάει το 80%.

«Περάσαμε στην κατασυκοφάντηση του υγειονομικού προσωπικού πως δήθεν δεν εμβολιάζεται και διασπείρει τον ιό» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ. «Για την αποκατάσταση της αλήθειας», επισημαίνει:

- 62% έχει ήδη εμβολιασθεί με βάση τη λίστα που διατηρούν οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων

- περίπου το 10% των υγειονομικών έχει νοσήσει από κορονοϊό και παρακολουθεί τακτικά τα αντισώματα όπως είναι η σχετική οδηγία του υπουργείου Υγείας.

- άλλο ένα 10% των υγειονομικών είτε βρίσκεται στις λίστες των Νοσοκομείων και περιμένει να εμβολιασθεί, είτε έχει εγγραφεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του εμβολίου και έχει κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό, είτε ανήκει σε ομάδες που δεν ενδείκνυται με ιατρικές οδηγίες ο εμβολιασμός τους.

Τέλος, η ΠΟΕΔΗΝ ζητά μία δεύτερη ευκαιρία για όλους όσοι δίστασαν να εμβολιασθούν τον Ιανουάριο, όταν εμβολιάζονταν κατά προτεραιότητα οι υγειονομικοί. «Ζητάμε μία δεύτερη ευκαιρία για τον εμβολιασμό κατά προτεραιότητα του υγειονομικού προσωπικού. Είμαστε βέβαιοι για την καθολική συμμετοχή των συναδέλφων».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νύχτα τρόμου για πασίγνωστη Ελληνίδα τραγουδίστρια - Τη λήστεψαν και τη βασάνισαν

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved