ΥΓΕΙΑ

Νοσοκομείο Πύργου: Παραιτήθηκαν 12 γιατροί σε ένα χρόνο – Ένας παθολόγος για covid και Επείγοντα

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
INTIME NEWS

Με υποχρεωτικές μετακινήσεις 11 γιατρών από νοσοκομεία της Πάτρας και της Τρίπολης, η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας επιχειρεί να καλύψει τις εφημερίες στο νοσοκομείο Πύργου, η Παθολογική Κλινική του οποίου καταγγέλλεται πως κινδυνεύει να βάλει «λουκέτο».

Στο νοσοκομείο του Πύργου, μεσούσης της πανδημίας του κορονοϊού, έχει απομείνει ένας μοναδικός παθολόγος, και μάλιστα χωρίς ειδικευόμενο, να εφημερεύει για την παθολογική κλινική, την πτέρυγα Covid-19 που φτάνει να νοσηλεύει έως και 100 ασθενείς και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Οι Ενώσεις των Νοσοκομειακών Γιατρών της Αχαΐας και του Πύργου πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στις μετακινήσεις γιατρών τη Δευτέρα (10/05/2021) και αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη.

Στη συνάντηση εκφράστηκε η κατηγορηματική αντίθεση για τις μετακινήσεις, με «εντέλλεσθε», συνολικά 11 γιατρών από την Πάτρα και από την Τρίπολη για να εφημερεύουν στο νοσοκομείο του Πύργου. Εκφράστηκε η αγανάκτηση των γιατρών για τα «φύλλα πορείας» για μετακίνηση την αμέσως επόμενη μέρα της εφημερίας τους, χωρίς να έχουν εξασφαλίσει τον τρόπο μεταφορά τους και την κάλυψη των οδοιπορικών τους εξόδων, με αποτέλεσμα οι γιατροί να αναγκάζονται να διανύσουν 95 χλμ. με δικό τους όχημα ενώ έχουν ξενυχτήσει εφημερεύοντας. Αναδείχθηκαν επίσης οι ευθύνες τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και οι τεράστιες ευθύνες της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ για την αποψίλωση της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, όπως καταγγέλλεται. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), Υπουργείο και ΥΠΕ «αγνόησαν τις αγωνιώδεις εκκλήσεις» για να αντιστραφεί «η πορεία διάλυσης της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου του Πύργου, αλλά και επέτρεψαν στον διοικητή του Νοσοκομείου του Πύργου να δώσει τη χαριστική βολή με την αυταρχική και απαξιωτική του συμπεριφορά σε βάρος των γιατρών του νοσοκομείου. Είναι χαρακτηριστικό ότι όχι ένας, όχι δύο αλλά συνολικά 12 γιατροί παραιτήθηκαν τον τελευταίο χρόνο από το νοσοκομείο του Πύργου αλλά κανενός το αυτί δεν ίδρωσε».

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ τελικά δεσμεύθηκε ότι θα προχωρήσει στις αναγκαίες ενέργειες για την άμεση και ταυτόχρονη προκήρυξη με κατεπείγουσες διαδικασίες του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων παθολόγων στο νοσοκομείο Πύργου, με επιπλέον μισθολογικά και επιστημονικά κίνητρα. Ωστόσο, οι νοσοκομειακοί γιατροί προειδοποιούν πως ότι αν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις, «η κυβέρνηση, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ θα είναι υπόλογες στο λαό της περιοχής και τους νοσοκομειακούς γιατρούς για το λουκέτο στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου του Πύργου σε περίοδο μάλιστα πανδημίας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Πέτρος Φιλιππίδης: Ποινική δίωξη για βιασμό και δύο απόπειρες